Çocuklarına nafaka ödemek istemeyen adam ölü numarası yaptı

ABD'de yaşayan bir adamın çocuklarına nafaka ödememek için eyalet kayıt sistemlerini 'hackleyerek' kendisini ölü olarak gösteren sahte bir belge oluşturduğu ortaya çıktı.

Amerika Birleşik Devleti'nin Kentucky eyaletinin Somerset şehrinde akıllara durgunluk veren bir olay gerçekleşti. Çocuklarına nafaka ödemek istemeyen Jesse Kipf'in kayıt sistemini 'hackleyerek' başka bir eyaletteki doktorun kullanıcı adı ve şifresini çalarak kendisine ölüm belgesi hazırladığı ve kayıtlarda kendisini ölü olarak geçirdiği öğrenildi.

39 yaşındaki Jesse Kipf, bilgisayar dolandırıcılığı ve ağır kimlik hırsızlığı suçlamasıyla yargılanırken 81 ay hapis cezası verildi. Yargılama esnasında, Kipf, birçok hükümet veri tabanında kendini "ölü bir kişi" olarak gösterdiğini kabul ederek bunu, "kısmen, çocuk nafakası yükümlülüklerinden kaçınmak için yaptığını" söyledi.

BAŞKALARI İÇİN DE ÖLÜM BELGESİ SATMAK İSTEDİ

Farklı eyaletlerdeki ölü kayıt sistemlerini, özel iş ve kamu ağlarını da "hackleyen" Kipf, bu ağlara erişim bilgilerini başkalarına satmaya da çalıştı. Suçunu kabul eden Kipf, "dolandırıcılık ve ağır kimlik hırsızlığı" suçlarından yaklaşık 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yaşam Haberleri