Covid-19 vakaları artıyor mu?

DSÖ, Covid-19 vaka artışlarının endişe verici olduğunu ve virüsün daha bulaşıcı hale geldiğini duyurdu. Paris 2024 Olimpiyatları'nda 40’tan fazla sporcu Covid-19'a yakalandı ve aşılama oranlarındaki düşüş risk oluşturuyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19 salgınının henüz sona ermediğini belirterek, son haftalarda birçok ülkede yaşanan vaka artışlarının endişe verici olduğunu duyurdu. DSÖ Salgın ve Pandemi Hazırlığı ve Önleme Direktörü Maria Van Kerkhove, dünya genelinde Covid-19 test pozitifliğinin yüzde 10'un üzerinde olduğunu ve özellikle Avrupa'da bu oranın yüzde 20'yi aştığını açıkladı. Kerkhove, virüsün sürekli olarak evrimleştiğini ve daha bulaşıcı hale geldiğini vurguladı.

YENİ VARYANTLAR TÜREYEBİLİR

Fransa'da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 40'tan fazla sporcunun Covid-19'a yakalanması, virüsün yaygınlığını bir kez daha gözler önüne serdi. DSÖ, aşılama oranlarındaki düşüşün de büyük bir risk oluşturduğunu belirtti. Özellikle sağlık çalışanları ve 60 yaş üstü riskli gruplarda aşılama oranlarının azalması, yeni varyantların ortaya çıkmasına zemin hazırlayabilir.

HASTANELERDEN VERİ BEKLENİYOR

Ülkelerin Covid-19 ile ilgili daha fazla veri paylaşmaları gerektiğini söyledi. Hastane yatışları, yoğun bakım kabulleri ve ölümlerle ilgili verilerin toplanması ve paylaşılması, virüsün yayılımı hakkında daha net bir resim çizmeye yardımcı olacak.

Yaşam Haberleri