DeepL’in yeni modeli Google Çeviri ve ChatGPT’den daha iyi çeviri yapıyor

Çeviri programları arasında popüler olan Google Çeviri ve ChatGPT’ye alternatif daha iyi olduğu öne sürülen bir uygulama hayata geçti. Modelin adı: LLM

DeepL’in yeni modeli çevirideki başarısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Almanya merkezli DeepL’in yeni modelinin adı LLM. Bu model sadece çeviri ve düzenlemeye odaklanmasıyla muadillerinden farklı bir yerde konumlanıyor. Şirketten yapılan açıklamada modelin yapay zeka modellerinde görülmesi mümkün olan halüsinasyon riskinden uzak bir prensibi olduğu vurgulandı. Buradaki halüsinasyondan kastın, çeviri kısmında gerçek olmayan ve/veya yanlış sonuçların ortaya çıkışının engellenmesi olduğu vurgulandı. Model dil uzmanları tarafından titizlikle eğitildi. Şirket yetkililerin açıklamasına göre İngilizce, Japonca ve Çince performansında 1,7 kat iyileşme, İngilizce-Almanca çevirilerde de 1,4 kat iyileşme oldu.

Bu yeni modeli kullanmak için ücretli abonelik gerekiyor. DeepL Pro’ya abone olunarak İngilizce, Almanca, Japonca ve Çince çevirilerde olumlu sonuçlar elde edilebiliyor. DeepL’in Türkiye’deki ücreti aylık 8,74 dolardan başlıyor.

Yaşam Haberleri