En Çok Para Kazandıran Meslekler Hangileri?

Her ne kadar bu sorusunun özellikli net bir yanıtı olmasa da bazı meslekler dünya genelinde kazandırdıkları paralarla öne çıkıyor. Peki, en çok para kazandıran meslekler hangileridir?

EN ÇOK PARA KAZANDIRAN MESLEKLER HANGİLERİ?

Bu sorunun yanıtı güne, yıla ve çağa göre değişkenlik gösterir. Günümüzde revaçta olan meslekler bundan 200 yıl önce pek de kıymeti harbiyesi olmayan meblağlar kazandırıyordu belki de o mesleği icra edenlere ya da şu an mevcut olan meslek grubu bundan belki de 50 yıl önce meslek dahi değildi ya da bu okumayı tam tersinden de ele alabiliriz. Önceden meslek olan kimi alanlar şimdi meslek olma özelliklerini yitiren ölü meslekler grubunda.

En çok para kazandıran meslekler her ülkeye, topluma göre değişkenlik gösterse de bazıları var ki evrensel olması hasebiyle dünyanın hemen hemen her yerinde geçer akçe niteliğinde. Bunlardan bazılarını yıllık dolar bazlı olarak maddeler halinde aşağıda bulabilirsiniz…

1 – Cerrahlar ve Doktorlar: Yıllık 250 bin ila 500 bin dolar arasında.

2 – Anestezistler: Yıllık 200 bin ila 400 bin dolar arasında.

3 – Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticiler (CEO): Yıllık 150 bin ila 300 bin dolar arasında.

4 – Diş Hekimleri be Ortodonistler: Yıllık 150 bin ila 300 bin dolar arasında.

5 – Petrol Mühendisleri: Yıllık 130 bin dolar ila 200 bin dolar arasında.

6 – Havacılık ve Uzay Mühendisleri: Yıllık 110 bin ila 160 bin dolar arasında.

7 – Bilgi Teknolojileri Yöneticileri: Yıllık 120 bin ila 200 bin dolar arasında.

8 – Eczacılar: Yıllık 110 bin dolar ila 150 bin dolar arasında.

9 – Avukatlar: Yıllık 100 bin dolar ila 200 bin dolar arasında.

10 – Finans Yöneticileri ve Yatırım Danışmanları: Yıllık ortalama 100 bin dolar ila 200 bin dolar arasında.

Bu meslekler dünya genelinde genel itibarla çok kazandıran meslekler olarak bilinir. Bir işletme sahibi, firma sahibi gibi işverenlerin bu listenin dışında kaldığının da altını çizerek; günümüzde sosyal medya üzerinden elde edilen gelirler de hiçte azımsanmayacak düzeyde. Yanı sıra oyunculuk, şarkıcılık, futbolculuk gibi meslekler de icracısına olağanüstü paralar kazandırabilme potansiyeli olan ama aynı zamanda son derece düşük paralar kazandırma olasılığı da olan “para kazandırma açısından” dengesiz meslekler olarak da göze çarpıyor. Yapay zekâ ile birlikte kendini tekrar eden, yaratıcılık gerektirmeyen pek çok mesleğin de yapay zekânın eline geçeceğini hatırlatarak gelecekti mesleklerin hangilerinin revaçta olacağı da merak konusu.

Yaşam Haberleri