En İyi Su Markaları Hangileri? pH Değeri En İyi En Yüksek Su Markaları Hangileri?

Su candır ya da su gibi aziz mi olunur bilinmez ama susuz bir yaşamın ve canlının olması mümkün değildir. Peki, En İyi Su Markaları Hangileri? PH Değeri En İyi Yüksek Su Markaları Hangileri? sorularının yanıtları, haberimizin detayında.

EN İYİ SU MARKALARI HANGİLERİ?

Önceden evlerdeki çeşmeden akan suların içilmesi mümkünken artık günümüzde çeşme sularının içilemiyor oluşu, tüketicileri damacana ile su satın almaya yöneltti. Uzun yıllardır ücretli içme suyu satışının sürdüğü Türkiye’de pek çok farklı su markası var. Genel itibarla ülkenin dağlık bölgelerinden temin edildiği iddiasıyla bazı markalar ön planda. Sapanca’dan Uludağ’a, Erciyes’ten Munzur’a dek pek çok bölgeden temin edilen sular tüketicilere sunuluyor. Yapılan yasal kontroller ve testler sonucunda suların Ph değeri de belirleniyor. Ph değeri en yüksek olan sular en iyi sular olarak biliniyor. Buna göre bazı markalar değerinin yüksekliğinden ötürü Ph’ı en yüksek sular listesinde olmakla birlikte, Ph değeri nispeten düşük olan suların da kaliteli olduğu ön kabulü mevcut. Lezzetinden ötürü pek çok farklı damak zevkine göre ön planda olan sulardan bazıları Munzur, Fuska, Bozdağı Saka olarak kabul görüyor.

PH DEĞERİ EN İYİ EN YÜKSEK SU MARKALARI HANGİLERİ?

Sağlık Bakanlığı’nca içilebilir en iyi su markalarını birinci, ikinci, üçüncü gibi “en iyiler” kategorisine sokmadan maddeler halinde sıraladık…

1 – Buzdağı: pH değeri: 7,6

2 – Munzur Suyu: pH değeri: 8,11

3 – Fuska Kaynak Suları: pH değeri: 7,5

4 – Taşkesti Doğal Mineral Su: pH değeri: 7,9

5 – Atlantis Kaynak Suyu: pH değeri: pH değeri: 8,3

6 – Beyyap Doğal Mineral Su: pH değeri: 7,4

7 – Javsu Doğal Mineralli Su: pH değeri: 7,63

8 – Cansu Kaynak Suları: pH değeri: 7,1

9 – Erikli Su: pH değeri: 7,8

10 – Hayat Su: pH değeri: 8

11 – Tekir Doğal Kaynak Suyu: pH değeri: 8,21

12 – Vakıf Taşdelen Suyu: pH değeri: 7,94

13 – Mavidağ Su: pH değeri: 8,81

14 – Kızıldağ Suyu: pH değeri: 8,5

Günde 3 litreye kadar su içilmesinin hayati önem taşıdığını öğütleyen uzmanların söylediklerine kulak vermek gerekiyorken, her suyun farklı lezzeti olduğunu; her damak zevkine göre farklı suların tercih edilebileceğini de bilerek takdir içicisinin.

Yaşam Haberleri