En Merak Edilen Burçlar Hangileri?

Burçlar, kadim zamanlardan beri pek çok kültürde farklı biçimlerle hep eksende yer almış fenomenlerdir. Peki, en merak edilen burçlar hangileri? Detaylar haberimizde…

EN MERAK EDİLEN BURÇLAR HANGİLERİ?

Burçlar… Astrolojinin başrolündeki kimilerine göre deruni kimilerine göre beyhude bir kavram. Kimi zaman astronomi bilimiyle karıştırılsa da burçların bir bilim olmadığını, kadim bir inanışın günümüzdeki yansıması olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var. Astronomi ve Uzay Bilimleri uzay, evren, kara delik, gezegenler, galaksiler, yıldızlar gibi gök olaylarını eksenine yerleştiren önemli bir bilim dalıyken astroloji bilim olmayan, inanışlardan yola çıkılarak ele alınan ve çokça merak edilen bir kavram.

Bazı uygarlıklarda genel itibarla dünyada daha popüler olan burçların dışında burç isimleri varken, bu yazımızda en bilindik 12 burca vurgu yapacağız.

12 BURCA DAİR

Pek çok insanın geleceğini şekillendirmesi, gelecekten haber almaya gayret göstermesi ve geleceği merak etmesi bugünün değil, insanın insan olduğu yaklaşık 300 bin-400 bin yıl öncesinin ana başlıklarından. İnsan insan olduğu zamandan beri merak eder, sorgular, anlamlandırmaya çabalar. Bunun için mitler, eposlar, logoslar, mitoslar, mitolojiler, destanlar, söylenceler, anlatılar, masallar ve dinler ortaya çıkartır. Astroloji de biraz biraz bunlardan ötürü ortaya çıkmış bir kavram. Mazisi eski, popülerliği her daim sıcak.

Peki, en merak edilen burçlar hangileri? diye bir soru sorulduğunda bunun yanıtı ne olabilir? Esasen bu sorunun yanıtı kısa ve net: Kişiye göre değişir. Her burcun kendine has özellikli yanları olduğuna inanılır. Burçlara göre aslında bir niyet okuyuculuğu yapılır ki bu son derece saygı dışı bir insan davranışıdır. Niyet okuyuculuk, yaftalama gibi kötücül kavramları astrolojinin içinde barındırmamak önem taşır. Yoksa “şu burç şöyledir, şu burcun insanları şöyle şöyle yapar vb.” ifadeler ne tutarlıdır, ne hakikidir ne bilimseldir ne de etiktir…

Hal böyle olunca en merak edilen burçların her kişiye göre değişkenlik kazandığını unutmamak önemli olsa gerek. Burçlardan ziyade, insan kişiliği; yetiştiği ortamla, kültürle, eğitim biçimiyle, gördüğü, yediği, içtiği, okuduğu, izlediği, seyrettiği başlıklarla şekillenir. Dolayısıyla Terazi, Akrep, Aslan, Balık, Başak, Boğa, İkizler, Koç, Kova, Oğlak, Yay, Yengeç fark etmeksizin en merak edilen burçları bu biçimde değerlendirip ele almak gerek.

Yaşam Haberleri