Küçük Ev Dekorasyonu Fikirleri

Evler genellikle yoğun, stresli bir günün ardından kavuşulması arzulanan mekânlar olsa da, tam tersi zamanlar için de pek çok kişi için huzuru simgeler. Evlerindeki huzuru küçük ev dekorasyonu fikirleri ile artırmak isteyenler için detaylar haberimizde…

KÜÇÜK EV DEKORASYONU FİKİRLERİ

Gerek yoğun bir günün ardından olsun gerekse herhangi bir zaman diliminde evde vakit geçirmek pek çok kişi için huzurun bir diğer adıdır. Evler bireysel olarak bazıları için hafıza mekanları bazıları için sadece temel yaşam alanı bazıları için en güzel vakit geçirilen yapılardır. Dolayısıyla evde geçirilen vaktin kaliteli olabilmesini önceleyen pek çok insan vardır. Huzurlu ve güvenilir bir ev sadece teknolojik son model araçlarla inşa edilmez. İyi bir iç dekorasyon ve mimari ile bir ev pek çok sosyalleşme mekanından daha fazla tercih edilesi bir hal alabilir. İlgilisi için de ev dekorasyonları son derece önemlidir, kişiyi iyi hissettirir. Her kişiye her zevke göre değişkenlik gösteren ev dekorasyon biçimlerine bazı örneklerle haberimizde yer verdik. Bunlardan bazılarını maddeler halinde aşağıda bulabilirsiniz:

1 – Boyalar: Evin duvar, mobilya ve aksesuarlarında tercih edilen açık renkler güzel bir iç dekorasyona hizmet edebilir. Krem, pastel, beyaz renkleri ile eşyalar ve evin çehresi geniş ve ferah görünebilir.

2 – Çok Fonksiyonlu Mobilyalar: Çekmeceli yataklardan açılır kapanır niş yataklar ve katlanabilir masa sandalyelerin özellikli ürünleri iyi bir dekorasyon örneği olarak kabul edilir.

3 – Alan Kullanımı: Yüksek dolaplar ve duvara monte edilen raf sistemleri ile evlere ufak nahif dokunuşlar yapılabilir.

4 – Alan Büyütme: Özellikle küçük evler için ya da evini daha büyük göstermek arzusunda olanlar için ayna nitelikli ve efektif kullanılırsa iyi birer aksesuara dönüşecektir.

5 – Işıklandırma: Spot ışıklardan zemin lambalarına, duvar apliklerinden özel tasarım aydınlatmalara kadar pek çok farklı aydınlatma aracı iyi bir dekorasyon örneğidir.

6 – Az Eşya Bol Huzur: Özellikle az eşyanın minimalist özelliğini yadsımamak gerekir. Gerek temizleme noktasında gerekse gereksiz kalabalığın önüne geçmek için az ama öz tercih edilen eşyalar iç dekorasyonu daha canlı ve özellikli kılacaktır.

7 – Depolama: Küçük kutu ve sepetlerle gerek küçük eşyaları muhafaza edebilir, gerekse de bu kutularla eve tatlı dekor dokunuşları gerçekleştirmek olası.

8 – Bitkiler: Pek çok birbirinden faydalı ve huzur kokan bitkilerin tercih edilmesi de ayrıca önemlidir. Hem sağlık hem de estetik açısından bitkilerin paha biçilemez karizmasından yararlanılabilir.

Bunların haricinde her kişinin yaşamak istediği evin iç dizaynı muhakkak ki farklıdır. İster klasik ister antik ister çağdaş ister etnik dokunuşlarla bezenmek istensin bir ev, önemli olan yukarıdaki eksen maddeleri eksene yerleştirmek; daha sonra da tercihe göre seçilen iç dekorasyon ürünlerini bu maddelere göre serpiştirmek kişileri daha fazla evde vakit geçirmek istemeye sevk edebilir.

Yaşam Haberleri