Maden suyu şişeleri neden yeşilmiş? Uzmanlar sırrını açıkladı

Maden suyu şişelerinin tamamına yakını yeşil renkte üretiliyor. Bu şişelerin renginin altında ise sizi hayrete düşürecek bir neden yatıyor. İşte uzmanların açıkladığı o sebep...

Sevilerek tüketilen maden suyu şişelerinin neredeyse tamamı yeşil bir renge sahiptir. Bunun basit bir tasarımdan olduğu sanılsa da aslında gerçek bambaşka. Yeşil cam, ultraviyole ışınlarına karşı bir bariyer oluşturarak UV ışınlarının maden suyunun bileşenlerinin kimyasal yapısını değiştirmesini önler. UV ışınları, maden suyuna direkt temas ettiğinde içeceğin kimyasal yapısını değiştirerek tat ve aroma kaybına yol açar. Yeşil cam, içeceği güneş ışınlarından korur.

GERİ DÖNÜŞÜM VE MALİYET

Yeşil camlar, çoğunlukla geri dönüştürülmüş camdan yapılırlar, bu sayede, yeşil camların kullanımı hem sürdürülebilirlik hem de maliyetin azaltılması açısından son derece önemlidir.

KÜLTÜREL SEBEPLER

Eski dönemlerden itibaren cam yapımında kullanılan malzemeler camın renginin yeşil olmasını sağlamıştır. Zaman içerisinde yeşil rengi gelenekselleşip bir kültür haline dönüşmüştür.

Yaşam Haberleri