Overtraining Belirtileri Nelerdir? Overtraining Tedavisi Nasıl Olur?

Spor, sağlıklı yaşamın en önemli parçalarından biri. Peki Overtraining Nedir? Overtraining Belirtileri Nelerdir? Overtraining Tedavisi Nasıl Olur? Overtraining Sebebiyle Ne Zaman Doktora Gidilir? gibi soruların yanıtları haberimizin detayında…

OVERTRAİNİNG NEDİR?

Spor yaparken kişinin vücudunu olağanın üstünde yorması, vücudun yenilenme hızından daha hızlı antrenman yapması sonucu oluşan handikaplı duruma overtraining denir. Overtraining nedir? sorusunun yanıtı kısaca budur. Bu terim aynı zamanda sürantrenman olarak da adlandırılır. Peki, overtraining belirtileri nelerdir? Bu belirtilerden sonra overtraining tedavisi nasıl olur? Sonrasında overtraining sebebiyle ne zaman doktora gidilir?

OVERTRAİNİNG BELİRTİLERİ NELERDİR?

Overtraining nedir? sorusunun yanıtının, spor yaparken vücudu aşırı yorma olmasının dışında; overtraining belirtileri nelerdir? sorusunun yanıtı da önem arz ediyor. Bu sorunun yanıtını da 7 maddeyle şöyle özetleyebiliriz:
1 – Ciddi performans düşüşleri
2 – Sürekli yorgunluk
3 - Konsantrasyon eksikliği
4 - Sık sık sakatlanma
5 – Uyku düzeninin bozulması
6 – Psikolojik olarak gergin olma
7 – Aşırı beslenme ya da azalan iştah
Bu belirtiler olası belirtilerdir. Bu belirtilerin olması demek kesinlikle overtraining yaşandığı anlamına gelmez. Teşhis için doktora başvurulması ayrıca önemlidir. Peki, overtraining tedavisi nasıl olur? ve overtraining sebebiyle ne zaman doktora gidilir?

OVERTRAİNİNG TEDAVİSİ NASIL OLUR?

Öncelikle en iyi tedavi yönteminin, tedaviye gerek kalmadan kontrollü ve sağlıklı yaşamın sürekliliğini sağlamak olduğunu hatırlatmakta fayda var. Aksi durumda da alınacak aksiyonlarda tedavi başat noktadadır. Overtraining tedavisi nasıl olur? sorusunun yanıtı da bu anlamda merak edilen bir yanıt. Overtraining Nedir? Overtraining Belirtileri Nelerdir? sorularının yanıtları gibi Overtraining Tedavisi Nasıl Olur? ve Overtraining Sebebiyle Ne Zaman Doktora Gidilir? sorularının yanıtı da son derece önemlidir. Buradan hareketle overtreining tedavisinde izlenecek yollar birkaç - maddeyle aşağıdaki gibidir:
1 – Dinlenme
2 – Masaj
3 – Soğuk ve sıcak pres uygulamaları

OVERTRAİNİNG SEBEBİYLE NE ZAMAN DOKTORA GİDİLİR?

Overtraining nedir? Overtraining belirtileri nelerdir? Overtraining tedavisi nasıl olur? sorularının yanıtlarının haricinde overtraining sebebiyle ne zaman doktora gidilir? sorusu da yanıtı önemli sorulardan bir tanesi. Buna göre her rahatsızlıkta olduğu gibi kişinin temel hareket eylemlerinden yoksun olması, doktora görünmesinin gerektiğinin bir kanıtıdır. Özellikle 1 tam gün süren rahatsızlıklarda kas ve eklem ağrıları gibi şikâyetleri artırıyorsa doktora görünmek gerekebilir. Overtraining sebebiyle artan ağrıların sonucunda mümkün olan en kısa sürede bir uzamana başvurmak önemlidir.

Yaşam Haberleri