Pet Şişe Su Nasıl Yapılır?

Su, yaşam için olmazsa olmazdır. Su biterse canlılık biter. Yaşamın anahtarı olan suya dair pet şişe su nasıl yapılır? sorusunun yanıtını merak edenler için detaylar haberimizde…

PET ŞİŞE SU NASIL YAPILIR?

Su, yaşamın kaynağıdır. Günümüzde içme sularına artık evlerdeki çeşmelerden ulaşmak imkânsız. Sular pet şişelerde satışı yapılan ürünler oldu. Buna göre pet şişe suyun nasıl yapıldığından kısaca şöyle bahsedebiliriz…

Üretimi son derece detaylı ve pek çok aşamadan geçen pet şişe şu aşamalardan geçerek tüketiciyle buluşuyor:

1 – Hammadde Hazırlığı: Şişe için üretilen temel hammadde olan Polietilen Tereftalat bir pet şişe granülüdür. Bu granül yüksek saflıkta ve gıda temasına elverişli olarak üretilir.

2- Preform Üretimi: Pet granürleri enjeksiyon kalıplama makineleri ile beslenir ve ısıtılarak eriyik hale getirilir. Eriyik Pet belirlenmiş olan kalıplara enjekte edildikten sonra preform isimli tüpler üretilir.

3 – Şişirme Aşaması: Bu aşamada ısıtma, üfleme kalıplama yapılır. Preformlar yüksek ısıda ısıtıldıktan sonra üfleme kalıplama makinesine sokulur. Burada da bir dizi işlem görür.

4 – Şişelerin Denetimi: Kalite kontrol aşamasına gelen pet şişeler ağırlık, düzgünlük, boyut ve sertlik gibi özellikleriyle kontrol edilir. Üretim hatasından kaçınılması adına bu ayak önemli bir ayaktır.

5 – Petler üretildikten sonra su arıtma işlemi gerçekleşir. Bu işlemle mikroorganizmalardan kurtulmak amaçlanır. Bu işlem birden fazla filtreleme ve strerilizasyon aşamasını kapsar. Şişeler, arıtılmış, içime uygun hale gelen sularla doldurulup otomatik kapatma makinesiyle kapatılır.

6 – Etiketleme, Paketleme: Bu aşamada etiketleme ve paketleme yapılır. Bunlar da sırasıyla hayata geçer. Önce dolumun ardından şişelerin üzerine markaların etiketleri yapıştırılır, ardından da şişeler paketlenerek dağıtıma hazır hale gelir.

7 – Dağıtım: Tüm işlemlerden sonra, son kertede dağıtım ve sevkiyat yapılır. Ambalajlanan pet şişeler sevk için satış noktalarına doğru araçlarla yola çıkar.

Yukarıdaki tüm süreç PET şişe su üretimine dair izlenecek yollardır. Bu adımlarda itinayla sterilizayon, hijyen ve kalite eksende yer alır. Bu başlıklar için kontroller üst seviyede gerçekleşir. Neticesinde de tüketiciye ulaşarak, tüketicinin son derece sağlıklı su içmesi, sağlıklı su tüketmesi sağlanmış olur.

Yaşam Haberleri