Sade Kek Nasıl Yapılır?

Çoğu yemek tutkunu için mutfak serüveni genellikle kek yapmakla başlar. Peki sade kek nasıl yapılır? Kakaolu sade kek tarifi nedir? Tepside sade kek nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

SADE KEK NASIL YAPILIR?

Kek tarifin basitliği, malzemelerin karıştırılması ve fırın kabına dökülmesiyle sınırlı gibi görünse de, ufak püf noktalarını atladığınızda sonuç beklediğiniz gibi olmayabilir. Fırın camından içeri bakarken, üzeri pürüzsüz ve kabarmamış bir kek yerine, kabarmış ve çatlamış bir kek görmek umuduyla beklersiniz.

İdeal sonuca ulaşmak için özel kek karışımlarının kullanımı, daha garantili ve kolay bir seçenek gibi gelebilir. Ancak tamamen kendi bilgi ve becerinizle hazırladığınız kek, başarı hissinizi ve mutluluğunuzu artırabilir.


SADE KEK TARİFİ NEDİR?

Kuru malzemeleri eleyerek kullanmak, malzemelerin homojen dağılmasını sağlar ve kekin kabarmasına yardımcı olur. Un karıştırıldıktan sonra hafifçe karıştırmak, kekin kabarmasını korumak için yeterlidir. Kekin pişirme sürecinde fırın önceden ısıtılmalı ve sıcaklık sabit tutulmalıdır. Pişirme sırasında fırın kapağını ilk yarım saat boyunca kesinlikle açmamak gerekir; bu, kekin çökmesine neden olabilir.
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin


TEPSİDE SADE KEK NASIL YAPILIR?

Malzemeleri oda sıcaklığında bekletin. Yumurtaları ve toz şekeri mikserde krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip spatula ile karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Yağlanmış tepsiye karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kek kürdan testini geçince fırından çıkarın, tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.

Yaşam Haberleri