Sıcaktan Bunalanlara Bir Darbe Daha! Kavurucu Sıcaklar Geliyor

Yağışlı hava yerini kavurucu sıcaklara bıraktı. Termometreler birçok kentte 40 dereceye yaklaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, mevsim normallerinin 7 derece üzerinde seyreden sıcaklıkların daha da yükseleceğini bildirdi.

İstanbul'da kavurucu sıcaklar ve yüksek nem hava koşullarını ağırlaştırıyor. Vatandaşlar, evlerinde ve iş yerlerinde klima veya vantilatör olmadan yaşamakta güçlük çekiyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyrediyor ve neredeyse 0'e yaklaşan bir nemle birleşiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğini bildirdi.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için kritik bir uyarıda bulundu ve megakentte yaşayanlara dışarı çıkmama tavsiyesinde bulundu. Şen, bugün İstanbul'un iç kesimlerinde 36-37°C, gökdelenler bölgesinde ise 41-43°C'ye varan sıcaklıklar beklediğini belirtti. Hissedilen sıcaklık ise daha da yüksek olacak.

AKOM ise özellikle 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş altında uzun süre kalmamak ve bol sıvı tüketmek konusunda uyarıda bulundu. Özellikle yaşlılar, hamileler, çocuklar ile astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlıkları olan kişilerin güneşli ortamlardan kaçınmaları gerektiği vurgulandı.

Yaşam Haberleri