Türkiye'de Gezilecek Şehirler

Türkiye birçok medeniyete ev sahipliği yapan bir ülkedir. Her mevsimin yaşandığı ülkemiz turizm açısından verimli bir sektör oluşturur. Peki Türkiye'de gezilecek şehirler nelerdir? Türkiye'de gezilecek 10 şehir nelerdir? Detaylar haberimizde...

TÜRKİYE'DE GEZİLECEK ŞEHİRLER

Kültür, doğa, tatil turizmini aynı anda yaşatan nadir ülkelerden biri olan ülkemizde gezilecek pek çok şehir vardır. Anadolu ve Mezopotamya medeniyetlerinin derin izlerini; Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının mirasını ve pek çok farklı değeri aynı coğrafyada görmek mümkündür. Doğa turizminde etkileyici dağlar, muhteşem kanyonlar, akarsu ve göller; deniz tatilinde benzersiz koylar, plajlar ve cam gibi sularla ziyaretçileri kendine çeker.

TÜRKİYE'DE GEZİLECEK 10 ŞEHİR

Kültür, doğa ve tatil turizmi için gezilebilecek şehirlerden bazıları şunlardır:

  • Mardin

Unesco koruma adayı olan Mardin'i gezmek için birkaç gün ayırmak gerekir. Yeni Mardin ve Eski Mardin olarak 2 bölge halinde gezi rotası oluşturabilirsiniz.
Midyat, Dara Antik Kenti, Beyazsu, Mor Gabriel Manastırı, Kasımiye Medresesi, Mor Behram, Mardin Müzesi, Sakıp Sabancı Kent Müzesi, Latifiye Camii, Mardin Protestan Kilisesi, Zinciriye Medresesi, Tellallar Çarşısı, Eski Ptt Binası, Deyrulzafaran Manastırı gezilecek yerler arasında.

  • Antalya

Antalya, zengin turistik noktalara sahip Türkiye'nin turizm başkenti konumunda. Doğal güzellikler, tarihi kentler ve muhteşem plajlar tatilcileri her yıl çekiyor. Zengin turistik noktalara sahip olmasıyla Türkiye'nin turizm başkenti konumunda. Doğal güzellikler, tarihi kentler ve muhteşem plajlar tatilcileri her yıl çekiyor. Alanya Kalesi'nden Olympos Antik Kenti'ne kadar keşfedilecek pek çok yer var. Alanya Kalesi, Kaleiçi, Düden Şelalesi, Antalya Müzesi, Side Antik Kenti, Olimpos Antik Kenti, Kızıl Kule, Patara Antik Kenti, Aspendos Antik Tiyatrosu ve Köprülü Kanyon mutlaka görülmeli.

  • İzmir

İzmir, Ege Bölgesi'nde İzmir Körfezi'nde bulunur ve Türkiye'nin üçüncü büyük şehridir. Tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü olan bu şehir, yılın her döneminde milyonlarca turisti ağırlar. Konak Meydanı, tarihi sokaklar ve zengin müzeleriyle İzmir, keşfedilmeyi bekleyen birçok güzellik sunar. Şehirde; İzmir Saat Kulesi, Tarihi Asansör, Efes Antik Kenti, Kdife Kale, Agora Ören Yeri, Dario Moreno Sokağı, Kültürpark, Kemeraltı Çarşısı, Efes Müzesi, Meryem Ana Evi ve Şirince Köyü görülmesi gereken yerler arasında.

  • Nevşehir

Nevşehir, volkanik patlamalarla şekillenmiş ve peribacalarıyla ünlü bir şehirdir, tarihi kiliseleriyle de bilinir. Kapadokya'nın merkezi konumunda olan bu turistik şehir, her yıl milyonlarca ziyaretçi çeker. Yer altı şehirleri, kaleleri ve Kızılırmak manzarasıyla Nevşehir, keşfedilmeyi bekleyen birçok tarihi ve doğal zenginlik sunar. Güvercinlik Vadisi, Üç Güzeller, Çavuşin, Aşk Vadisi, Uçhisar Kalesi, Kızılçukur Vadisi, Acıgöl, Göreme Açık Hava Müzesi, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Hayal Vadisi, Nevşehir Kalesi, Zemi Vadisi, Ürgüp ve Göreme şehirde görülmesi gereken yerlerden başlıcaları.

  • Muğla

Muğla, Ege ve Akdeniz'in kesiştiği ve yılda milyonlarca turisti ağırlayan bir tatil cennetidir. Sahil şeridi, mavi bayraklı plajları, gizli koyları ve doğal güzellikleriyle ünlüdür. Bodrum, Fethiye, Marmaris gibi turistik ilçeleriyle her köşesi farklı bir güzellik sunan Muğla, aynı zamanda önemli tekne ve yat limanlarına da ev sahipliği yapar. Şehirde; Fethiye, Bodrum, Marmaris, Gümbet, Ölüdeniz, Datça, Dalaman, Akyaka, Yalıkavak, Milas, Turgutreis, Köyceğiz ve Kelebekler Vadisi mutlaka görülmeli.

  • Şanlıurfa

Şanlıurfa, binlerce yıllık tarihi ve zengin kültürel mirasıyla önemli bir turistik destinasyondur. Efsanelerin doğduğu ve peygamberlerin izlerini taşıyan bu şehir, her adımda büyüleyici bir atmosfer sunar. Şehirde; Göbeklitepe, Halfeti, Harran, Tektek Dağları, Bazda Mağaraları, Soğmatar Antik Kenti, Balıklıgöl, Gümrük Hanı, Şanlıurfa Kalesi ve müzesi gezilecek yerler arasında.

  • Bursa

Bursa, Uludağ'ın eteklerinde doğayla iç içe bir yaşam ve zengin doğal miraslara ev sahipliği yapar. Hem kış hem yaz turizmi oldukça güçlü olan şehir, modern şehir hayatıyla öne çıkar ve Türkiye'nin önemli ekonomik merkezlerindendir. Şehirde; Bursa Kapalı Çarşı, Bursa Ulu Camii, Cumalıkızık Köyü, Uzun Çarşı, Koza Han, Atatürk Evi Müzesi, Irgandi Köprüsü, İznik Gölü, Tirilye, Gölyazı ve Ulubat Gölü gezilmesi gereken yerler arasındadır.

  • Trabzon

Trabzon, Karadeniz'in önemli bir liman şehri olup tarih boyunca ticaret merkezi olarak önem kazanmış ve günümüzde turistik açıdan da dikkat çeken bir şehirdir, doğal güzellikleri, zengin tarihi ve kültürel dokusuyla öne çıkar. Şehirde; Sümela Manastırı, Uzungöl, Trabzon Kalesi, Mavura Yaylası, Zağnos Vadisi Parkı, Trabzon Ayasofya Müzesi, Vazelon Manastırı ve Şahinkaya Kanyonu görülmesi gereken yerler arasında.

  • Kars

Kars, zengin tarihi boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Yaz aylarında serin ve ferahlatıcı bir atmosfer sunan Kars, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında yoğun ziyaretçi çekerken, kış aylarında da kar manzaralarıyla görülmeye değer bir yerdir. Şehirde; Ani Harabeleri, Sarıkamış Katerina Av Köşkü, Kars Kalesi, Taş Köprü, Kümbet Camii, Çıldır Gölü ve Selçuklu Kervansarayı görülmesi gereken mekeanlar arasında yer alıyor.

  • İstanbul

Doğu ve batı medeniyetlerine köprü olan İstanbul'un neredeyse her noktası tarihi ve kültürel bir değer taşımakta. İstanbul2u gezmeye Avrupa Yakası Tarihi Yarımada'dan başlanabilir. sSultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Yerebatan Sarnıcı, Süleymaniye Camii, Topkapı Sarayı, Aya İrini Müzesi, Kariye Camii, Arkeoloji Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı, İstiklal Caddesi, Galata Kulesi, Kız Kulesi, ve İstanbul Boğazı gezilmesi gereken ilk yerlerden.

Yaşam Haberleri