TYT Net Sihirbazı Hesaplama Nedir? Net Sihirbazı Nedir?

Talebeler ve ebeveynleri tarafından merak edilen TYT Net Sihirbazı Hesaplama Nedir? Net Sihirbazı Nedir? detaylar haberimizde…

TYT NET SİHİRBAZ HESAPLAMA NEDİR?

Bu sorunun yanıtı için önce TYT’nin açılımını yapmak gerekir. TYT: Temel Yeterlilik Testi anlamını taşır. Türkiye’de üniversiteye girmek için bu aşama ilk aşamadır. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın bir bölümüdür. TYT lise öğrencileri için geçerlidir. Türkiye’de okuyan ve okuyup mezun olmuş açık öğretim vd. fark etmeksizin her lise öğrencisi TYT’ye girebilir. TYT üniversite adaylarının akademik becerilerini ve bilgilerini ölçen bir testtir. Peki, TYT net sihirbaz hesaplama nedir? TYT net sihirbaz hesaplama, talebelerin sınav performanslarını değerlendiren, aldıkları puanları analiz eden bir prensiptir. TYT Net sihirbaz hesaplaması, öğrencilerin Türkçe, Felsefe, Tarih, Din Kültürü, Coğrafya, Matematik, Fizik Kimya, Biyoloji derslerindeki doğru-yanlış performanslarını eksene yerleştirir. Doğru sayısından 4’te 1 oranında yanlış sayısı çıkartılarak bu hesaplamanın sonucuna ulaşılır.

Bunun yanı sıra ham puan hesaplama, yerleştirme puanı ile ilgili şu aksiyonlarla sonuca ulaşılabilir:

Ham puan hesaplamada derslerin kat sayıları dikkate alınır. Her dersin net sayısı, o dersin kat sayısı ile çarpılır ve toplanır. Çıkan sonuç ham puandır.

Yerleştirme puanı da ham puana eklenir.

Her iki prensip için bir örneği aşağıdaki gibi paylaşalım…

Örneğin Türkçede 354 doğru, 5 yanlış yapan bir öğrencinin net puanı: 33.75’tir.

Ham puan hesaplamada Türkçe dersindeki 33.75 olan puan 1.32 ile çarpılır. Çıkan sonuç olan 44.55 ham puana tekabül eder.

Yukarıdaki gibi 44.55 olan ham puana Orta Öğretim Başarı Puanı da eklenerek elde edilen puan yerleştirme puanı olur.

Dipnot: Yukarıda sadece 1 ders (Türkçe) dersi üzerinden bir örnek hesaplama yapılmıştır. Diğer derslerin de yukarıdaki gibi aynı prensiple hesaplanıp talebenin OBP (Orta Öğretim Başarı) puanı da eklenince çıkan sonuç TYT Net Sihirbaz Hesaplamasında elde edilen sonuç olacaktır.

NET SİHİRBAZI NEDİR?

Net sihirbazı talebelerin yapmış oldukları netleri hesaplayan bir araçtır. Öğrencilerin sınav performansını değerlendirip, hangi puan türünde kaç puan aldıklarını gösterir.

Sınava girecek tüm adaylara başarılar…

Yaşam Haberleri