Uçaklar neden batıdan doğuya doğru daha hızlı uçar? İşte sebebi!

Uçakların batıdan doğuya doğru daha hızlı uçmasının nedeni ortaya çıktı. Bakın uçakların batıdan doğuya doğru daha hızlı uçmalarının nedeni neymiş...

Uçakların hızları, gitmekte oldukları yöne göre farklılık gösterebiliyor. Özellikle batıdan doğuya yapılan uçuşlar, genellikle daha hızlı gerçekleşiyor.

Peki, uçakların batıdan doğuya doğru daha hızlı uçmalarının sebebi nedir, biliyor musunuz?

En hızlı ulaşım seçenekleri arasında, uçaklar yer alıyor. Uçaklar, havada seyahat ettikleri için sürtünme faktörünü minimize ederler, bu da onların diğer ulaşım araçlarına kıyasla çok daha yüksek hızlara ulaşmalarını sağlar.

Uçakların hızları, uçuş yönüne göre değişiklik gösterebiliyor. Özellikle batıdan doğuya doğru seyahat ettiklerinde, hava akımları nedeniyle daha hızlı hareket edebiliyorlar.

DAHA HIZLI UÇMALARININ SEBEBİ...

Uçaklar, motorlarını çalıştırmak için yakıtın yanı sıra havayı da kullanır. Bu hava, yakıtla bir araya gelerek motorların çalışmasını sağlar ve ayrıca kanatların havayla etkileşimi, uçağın süzülmesine yardımcı olur.

Uçakların hızını etkileyen bir diğer faktör ise jet akımları olarak bilinen, 100 ila 400 km hızla esen rüzgarlardır. Bu akımlar, yerde hissedilmese de uçakların uçuş irtifasında bulunur ve uçakların yönüne göre hızını artırabilir veya azaltabilir.

Sonuç olarak, uçaklar batıdan doğuya doğru giderken rüzgarın etkisiyle daha hızlı giderken, doğudan batıya doğru gittiğinde rüzgara karşı gideceği için daha çok yavaşlaması kaçınılmaz olacaktır.

Yaşam Haberleri