Uzun yaşamın sırrı sadece iki maddede gizli: 'Erken ölüm riskini azaltıyor!'

Dr. Joseph Antoun, uzun ömür için her gün 10 bin adım atmanın ve haftada üç-dört kez güç antrenmanı yapmanın şart olduğunu duyurdu. Sağlıklı yaşlanmanın sırrı bu iki alışkanlıkta gizli!

Ünlü doktor Joseph Antoun, uzun ve sağlıklı yaşam için iki kritik alışkanlığı paylaştı. 40 yaşından sonra yaşanan kas kaybı ve metabolizma yavaşlamasını önlemek için her gün 10 bin adım atmanın önemini vurgulayan Antoun, yürüyüşün sağlıklı yaşlanmanın temel taşlarından biri olduğunu belirtiyor. Los Angeles'ta yürüyüş alışkanlıklarını hayatının merkezine koyarak, fiziksel ve sosyal sağlıkta büyük faydalar sağladığını ifade ediyor.

KAS KAYBI AZALTILMALI

Antoun, güç antrenmanlarının da uzun ömür için kritik olduğunu belirtiyor. Haftada üç veya dört kez ağırlık kaldırarak kas gücünü korumanın önemine dikkat çeken Antoun, bu alışkanlığın yaşlanma sürecindeki kas kaybını azaltmada etkili olduğunu söylüyor. Araştırmalar, aerobik egzersiz ve güç antrenmanlarının birlikte yapılmasının erken ölüm riskini azalttığını gösteriyor.

ADIM SAYISI ARTIRILMALI

Sosyal etkileşimlerin sağlıklı yaşlanma üzerindeki olumlu etkileri de önemli. İrlanda’daki bir çalışma, arkadaşlıkların uzun ömür üzerinde egzersiz kadar etkili olabileceğini ortaya koydu. Antoun, egzersizi sosyal aktivitelerle birleştirmenin hem fiziksel hem de sosyal sağlık için büyük fayda sağladığını vurguluyor.

Yaşam Haberleri