Yeni Doğan Bebeğe Nasıl Bakılır? Yeni Doğan Bebek Masajları - Yeni Doğan Bebeğe Ne Hediye Alınır?

Yeni doğan bebeğe nasıl bakılır? Yeni doğan bebek masajları ve yeni doğan bebeğe ne hediye alınır? sorularının yanıtlarını merak edenler için detaylar haberimizde...

YENİ DOĞAN BEBEĞE NASIL BAKILIR?

Hayata gözlerini henüz açan bebeklerin bakımı titizlik, hassasiyet ve büyük özveri gerektirir. Bir bebeğin yaşam merhaba dediği o eşsiz andan sonra bir dizi bakım önlemleri tartışmasız şarttır çünkü canlılar içinde doğduğu andan itibaren bakıma en çok muhtaç canlı bir insan yavrusudur. Kendinden büyük ve yetişkin birinin bakımına muhtaç olan dünya tatlısı bebekler doğal olarak evrimin getirdiklerinden hareketle kendi öz bakımlarını yapamaz. Burada da ebeveynlerin takdire şayan bakımları eksende yer alır. Maddeler halinde sıralayacak olursan yeni doğan bebeğin bakımında önemli unsurlar aşağıdaki gibidir:

1 – Temizlik

2 – Uyku düzeni

3 – Beslenme

4 – Mevsime göre giyinme

5 – Düzenli sağlık kontrolü ve şart olan aşıların yapımı

6 – Güvenlik

Bu söz konusu 6 madde eksende yer alan maddeler olarak akıllarda yer eder. Detaylı ve özellikli bakım gerektiren bebekler için de alanında uzman doktorların yönlendirmeleri son derece önemlidir.

YENİ DOĞAN BEBEK MASAJLARI

Masaj her yaş gurubu için son derece rahatlatıcı bir dokunuştur. Bebeğin sağlığı ve bebekle ilgilenen kişinin bebekle olan bağının artımı için bebek masajları son derece önemli olabilir. Bebeğin sırtı, kolları, bacakları, omuzları son derece dikkatli ve yumuşak hareketlerle rahatlatılır. Bebeğin cildine çok baskı yapılmadan uygulanan masajların okşama tadında olması önerilir. Bununla birlikte bebeğin bir bölgesine sürekli masaj yapmak tehlikeli olabilir. Buna göre bebeğe nazik hareketlerle temas ederken sağlıklı, rahatlatıcı, konforunu sabitleyici masaj yağları da tercih edilebilir.

YENİ DOĞAN BEBEĞE NE HEDİYE ALINIR?

Aslında bu sorunun yanıtına o bebeğin bakımını üstlenen kişilerin yaşam biçimine göre yanıt verilebilir. Bu da her kişiye göre değişkenlik gösterir. Yanı sıra sağlıklı, cilt dostu bebek giysileri, tehlikesiz, kişisel gelişimine motor becerilerine faydacı bebek oyuncakları, bebek beslenme ürünleri, losyon, şampuan gibi bebek bakım setleri ile büyüdüğü zaman da saklayabileceği; anı olması için alınabilecek hatıra hediyeleri de tercih edilebilir.

Yaşam Haberleri