AB ülkeleri savaşa hazırlanıyor: Pek çok ülke vatandaşlarına savaşa hazırlık çağrısı yaptı

AB ülkeleri savaşa hazırlanıyor: Pek çok ülke vatandaşlarına savaşa hazırlık çağrısı yaptı
Avrupa Birliği ülkeleri, vatandaşlarını olası bir savaşa karşı hazırlık yapmaya çağırıyor. Almanya başta olmak üzere, İskandinav ülkeleri de halklarına savaş ve kriz durumları için gerekli hazırlıkları yapmaları konusunda uyarılar yapıyor.

Almanya, olası bir savaşın etkilerini önlemek amacıyla önlemler almaya başladı. Ülke, ordusunun altyapı ve şirketler için eğitim programları düzenlemesini sağlıyor. Frankfurter Allgemeine Zeitung'un haberine göre, Alman Ordusu (Bundeswehr), Rusya'dan gelebilecek tehditlere karşı hazırlık yapmak için kritik altyapıları savunma stratejilerini geliştiriyor. Hükûmet, bu süreçte savunma alanındaki stratejilerle ilgili gizli bir belge yayımladı. Almanya'nın Hamburg Ticaret Odası'nda düzenlediği bir etkinlikte Yarbay Jörn Plischke, şirketlere kriz durumlarında öz yeterlilik sağlamaları için önerilerde bulundu. Bu öneriler arasında kamyon şoförlerinin eğitimi ve jeneratörlerle enerji bağımsızlığının sağlanması gibi pratik önlemler yer alıyor ancak Almanya'nın silahlanma hızının yetersiz olduğu yönünde uyarılar da bulunuyor. Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü'nün raporunda, ordunun mevcut silah envanterinin artırılması gerektiği ifade ediliyor.

ALMANYA GÖNÜLLÜ ASKERLİK UYGULAMASINA GEÇMEYİ PLANLIYOR

Ayrıca, Almanya 2025'te gönüllü askerlik uygulamasına geçmeyi planlıyor ve bu değişiklikle birlikte 18 yaşındaki erkeklere başvuru davetleri gönderileceği duyuruldu.

İskandinav ülkeleri de vatandaşlarını olası krizlere karşı hazırlamak için adımlar atıyor. İsveç, Norveç ve Finlandiya'da, savaş ve kriz durumlarına karşı rehber kitapçıkları dağıtılmaya başlandı. İsveç'te "Kriz ya da Savaş Olursa" adlı kitapçık, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra güncellenerek halkla paylaşıldı. Finlandiya, krizlere hazırlık konusunda rehberini internet üzerinden yayımlarken, Norveç 2,2 milyon broşür dağıttı.

kitapcik.jpg

Bu rehberlerde uzun ömürlü gıdalar, ilaçlar, yedek güç kaynakları ve diğer acil durum malzemeleriyle ilgili öneriler bulunuyor. Örneğin, Finlandiya'da, kış aylarında sıcaklığın -20 dereceye kadar düşebileceği ve elektrik kesintileri olabileceği göz önünde bulundurularak, vatandaşlara yiyecek, içecek, evcil hayvan ürünleri ve enerji kaynakları stoklama tavsiyesi yapılıyor. İsveç'te temel gıda maddeleri, konserveler ve acil durumlarda kullanılabilecek malzemeler listeleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi