Bodrumundan 38 iskelet çıktı!

Bodrumundan 38 iskelet çıktı!
Evinin, bin 500 yıldan daha eski olduğu tahmin edilen Fransız adam bodrumunda 38 iskelet buldu. Evin bir mezarlığın üzerine inşa edilmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Fransa'da Corbeil-Essonnes kentindeki bir adam, evini restore ettiği sırada evinin bodrumunda bir iskelet keşfetti. Ancak bulunan iskelet yalnızca başlangıçtı. Ev sahipleri bulunan iskelet için ihbarda bulundu. Evin bodrumunda kazı başlatan arkeologlar 37 iskeleti daha gün yüzüne çıkardı. Bununla birlikte 10 alçı lahit de bulundu.

EVİN TARİHİ BİN 500 YILLIK

corbeil-essonnes-graves-4.jpg

Evin, tarihinin bin 500 yıldan daha eski olduğu tahmin edilirken bir mezarlığın üzerine inşa edilmiş olabileceği tahmin ediliyor. Buluntuların paralel sıralar halinde dizilmiş olması, alanın bir zamanlar mezarlık olduğunu gösterdi.

ORTA ÇAĞ MEZARLIĞININ ÜZERİNE YAPILMIŞ

corbeil-essonnes-graves-2.jpg

Ayrıca bunlar, söz konusu bölgedeki birçok arkeolojik bulgudan yalnızca biri. Arkeolojik araştırma merkezi Archeodunum, "Bu ev sahibi, mahallede ürkütücü bir keşif yapan ilk kişi değil. Bu bölgede erken Orta Çağ mezarlığının varlığı uzun zamandır biliniyor.," ifadelerini paylaştı.

TARİHİ ŞAPELLE BAĞLANTISI OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

corbeil-essonnes-graves-3.jpg

Bilim insanları; bölgede gün yüzüne çıkarılan mezarların, yedinci yüzyılda bir pagan tapınağı üzerine inşa edildiği varsayılan Notre-Dame-des-Champs şapelinin bir bağlantısı olduğunu düşünüyor. Bu güne kadar söz konusu yapıların arkeolojik buluntularına hiç rastlanmadı.

İSKELETLER LABORATUVARDA İNCELENİYOR

Bu keşif, mezarlığın başlangıçta inanıldığından daha eski olduğunu kanıtlamış oldu. Arkeologlar mezarların kurulduğu sırada söz konusu kayıp şapelin henüz inşa edilmediğini düşünüyor. Uzmanlar bulunan iskeletleri laboratuvarda inceleyerek cinsiyet, ölüm yaşı ve yaşam koşullarıyla birlikte mezarın diğer ayrıntılarını da belirlemeyi planlıyor.

Archeodunum araştırmayla ilgili, "Daha genel olarak, amaç Antik Çağ ve Orta Çağ'da burada yaşayan nüfusu daha iyi anlamak, ayrıca bu dönemlerdeki cenaze geleneklerinin evrimini öğrenmek." ifadelerini kullandı.