Yılın yarısında güneş doğmuyor: Şehre gelen depresyona giriyor

Yılın yarısında güneş doğmuyor: Şehre gelen depresyona giriyor
Sibirya'nın derinliklerinde, kışın 8 ay sürdüğü ve güneşin neredeyse hiç doğmadığı gizemli bir şehir, dünyanın en depresif yerlerinden biri olarak biliniyor. Yoğun sanayi kirliliği ve izole yapısı, sakinlerinin yaşam kalitesini ciddi şekilde etkiliyor.

Rusya'nın Sibirya bölgesinde bulunan Norilsk, hem zorlu doğa koşulları hem de ağır sanayi faaliyetlerinin oluşturduğu atmosferle dünyanın en depresif şehirlerinden biri olarak anılıyor. Burada kış mevsimi yaklaşık 8 ay sürerken, sıcaklıklar -30 derecenin altına düşüyor. "Kutup gecesi" olarak bilinen dönemlerde güneş iki ay boyunca neredeyse hiç doğmuyor. Ortaya çıkan karanlık ve soğuk iklim, şehir sakinleri üzerinde ciddi psikolojik etkiler yaratıyor.

DEPRESYON ŞEHRİ OLARAK ANILIYOR

norilsk-99-media-01.png

Norilsk, aynı zamanda dünyanın en büyük nikel ve paladyum üreticisi olan Norilsk Nickel’in merkezi. Yoğun endüstriyel faaliyetler nedeniyle hava kirliliği dünya genelinde en yüksek seviyelere çıkmış durumda. Tüm bu etkenler sağlık sorunları ve yaşam kalitesinin düşürürken Norilsk'in karayolu ile diğer şehirlerle bağlantısı da bulunmuyor.

block-17-serie-norlisk-by-christophe-jacrot.jpg

Şehre yalnızca uçakla veya donmuş nehirler üzerinden erişilebiliyor. Bu izolasyon, sosyal hayattı olumsuz etkilere ve bireysel olarak depresyon gibi ruhsal sorunların yaygınlaşmasına neden oluyor.

ŞEHRİN SAKİNLERİ YAŞAM KOŞULLARINA AZİMLE DAYANIYOR

russia-norilsk-elena-chernyshova-photography-3-risultato.webp

Tüm bu zorluklara rağmen, Norilsk sakinleri, güçlü toplulukları ve kültürel aktiviteleriyle zorlu yaşam koşullarına dayanma azmini sürdürüyor. Ancak, bu zorlu şehir yaşamı, Norilsk'i hala dünyanın en zorlu ve "depresif" şehirlerinden biri olarak tanımlamaya devam ediyor.