7 bin TL üzerindeki tüm ödemeler için kart zorunluluğu geliyor

7 bin TL üzerindeki tüm ödemeler için kart zorunluluğu geliyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, 7 bin TL ve üzeri alışverişlerin banka veya kredi kartı ile yapılmasını zorunlu kılacak yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile 7 bin TL üzerindeki tüm ödemeler kartla yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 7 bin TL ve üzeri alışverişler için önemli bir düzenleme yapmayı planlıyor. Bu düzenleme yürürlüğe girmesi halinde, 7 bin TL ve üzerindeki tüm ödemeler sadece banka veya kredi kartlarıyla yapılabilecek. Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabı X üzerinden bu taslağın detaylarını paylaştı ve düzenlemenin tebliğ edilmesi durumunda herkesin bu kurala uymak zorunda olacağını belirtti.

UYMAYANLAR USULSÜZLÜK CEZASI İLE KARŞILAŞACAK

Babuşcu’nun açıklamasına göre, hem vergi mükellefleri hem de mükellef olmayan kişiler, 7 bin TL ve üzeri alışverişlerini banka veya kredi kartı ile yapmak zorunda kalacak. Örneğin, bir memur 20 bin TL’lik bir buzdolabını ya da bir akademisyen 10 bin TL’lik bir kitabı sadece kartla ödeyebilecek. Aksi halde, usulsüzlük cezası ile karşılaşma riski bulunuyor.

7 BİN TL ÜZERİ TÜM ÖDEMELER İÇİN KART KULLANIMI ZORUNLU OLACAK

Önceki uygulamada, yalnızca alışverişin yapıldığı tarafların vergi mükellefi olması durumunda 7 bin TL üzeri ödemeler kartla yapılması gerekiyordu. Ancak yeni taslak, bu kuralı herkes için geçerli kılacak ve mükellef olmayanlar da dahil olmak üzere tüm büyük ödemeler için kart kullanımı zorunlu hale gelecek.