Asgari ücrete ara zam geliyor iddiası

Asgari ücrete ara zam geliyor iddiası
Her geçen gün artan fiyatlar karşısında asgari ücretlilerin gelirleri erimeye devam ederken ara zam beklentisi artıyor. SGK uzmanı İsa Karakaş, asgari ücrete yapılacak ara zam için tarih verdi ve zam miktarının ne kadar olacağını söyledi.

Yıl başında asgari ücrete yapılan yüzde 49’luk zammın ardından 17 bin 2 liraya yükselen asgari ücret, artan enflasyon karşısında gerilemeye devam ederken hükümetten beklenen ara zam kararı gelmedi.

Asgari ücretle geçinen milyonlarca yurttaşın gözü kulağı yapılması beklenen ara zammın açıklanması yönünde. Ankara kulislerinden gelen bilgiye göre yıl sonuna kadar herhangi bir zam yapılmayacağı öğrenilirken, SGK uzmanı İsa Karakaş, Eylül ayında bir ara zammın geleceğini iddia etti.

313200.jpg

EYLÜL’DE YAPILMASI BEKLENEN ARA ZAM MİKTARI..

Hükümetin ara zam konusunda daha fazla erteleme kararı alamayacağını belirten Karataş, Eylül ayında yapılması beklenen zammın geleceğini iddia etti.

3 bin lira kadar zam yapılabileceğini ve böylece asgari ücretin 20 bin lira seviyelerine yükseleceğini söyleyen Karakaş, hükümetin bu meseledeki sessizliğini çalışan kesimlerde beklentiyi yüksek tutmak istenmemesine yordu.