ATM’lerde yeni dönem: Para çekmek isteyen eli boş dönecek!

ATM’lerde yeni dönem: Para çekmek isteyen eli boş dönecek!
ATM’lerde günlük para çekim limitini artıran bankalar, bu önlemin yeterli olmamasının ardından yeni bir sistemi devreye alma kararı verdi.

Türkiye'de artan enflasyon, bankaların müşterilerine sunduğu para çekme limitlerinde değişikliğe gitmesine yol açtı. Son günlerde bankalar, günlük para çekim limitlerini artırmış olsa da, bu tedbirin yetersiz kalması üzerine ATM'lerde yeni bir sistem devreye sokma kararı aldı. Bu sistemin, hafta sonuna kadar tüm ATM'lerde aktif hale gelmesi planlanıyor.

Türk lirasındaki değer kaybı, nakit para kullanımında ciddi sıkıntılara neden oluyor.

Picture background

Fiyatlar yükselmesine rağmen, tedavüldeki en yüksek banknotun 200 lira olarak kalması, fiziksel para kullanımını zorlaştıran en önemli etkenlerden biri olarak öne çıkıyor. Bankalar, bu sorunu aşmak amacıyla geçtiğimiz haftalarda para çekme limitlerini artırmıştı.

ATM'LERDE YENİ DÖNEM

Picture background

Yapılan değişikliklere rağmen, para kullanımında yaşanan sorunların devam etmesi nedeniyle, özel bankalar ATM kullanımıyla ilgili kapsamlı bir düzenleme yapmayı planlıyor.

Geçen hafta uygulamaya konulan yeni sistem kapsamında, birçok ATM'de standart para kullanımı benimseniyor. Değişikliğin ayrıntıları hakkında bilgi veren eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"ATM’LERDE SADECE 200 TL BANKNOTLAR OLACAK"

“Bankalar, 5, 10, 20 TL’den sonra 50 TL banknotu da ATM’lere koymamaya başladı. Bazı bankalar 100 TL banknotu da ATM’lere koymama çalışmaları yürütüyor. Yakında ATM’lerde sadece 200 TL banknotlar olacak."

Vatandaşlar, ATM'lerden 10, 20 ya da 50 TL’lik banknotları çekemediklerinden şikayetçi. Bu uygulama devreye girdiğinde, söz konusu banknotlar artık ATM'lerden çekilemeyecek veya yatırma işlemi yapılamayacak.

Bankalar, ATM'lerin içindeki bölmelerin tamamını 100 ve 200 TL’lik banknotlarla dolduracak. Bu durum, bazı ATM’lerde hem 100 hem de 200 TL’lik banknotların, bazılarında ise sadece 200 TL’lik banknotların bulunmasına neden olacak.