Bakan duyurdu! 15 Eylül’de başlayacak

Bakan duyurdu! 15 Eylül’de başlayacak
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, konut ve araç satışlarında yeni bir dönemin başlayacağını açıkladı. Bakan Bolat, emlakta, ilan sitelerinde doğrulanmış ilan dönemine geçileceğini ifade ederek otomotivde de aynı sistemi getireceklerini kaydetti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 15 Eylül 2024 tarihinden itibaren, konut ve araç satışında yeni bir dönemin başlayacağını duyurdu. Gelen yeni düzenleme ile, emlak ve otomotiv ilanlarında doğrulanmış ilan dönemine geçileceği belirtildi. Bu adımla birlikte, ilan sitelerindeki gerçeği yansıtmayan ve yurttaşları yanıltan bilgilerin engellenmesi hedefleniyor.

Yeni düzenleme ile, satıcılar e-Devlet üzerinden gayrimenkullerini seçip emlakçıları yetkilendirecek ve sadece yetkilendirilmiş emlakçıların ilan verebildiği bir sistem uygulanacak. Buna benzer bir uygulama, otomotiv ilanları için de getirilecek.

konut2.png

ÇİN’DEN UCUZA ÜRÜN GETİRENLER İÇİN KRİTİK KARAR

Bakan Bolat, Çin’den ucuza ürün getirenler kişiler hakkında da gereken kararların alındığını ve bu konuya ilişkin yakın bir zamanda açıklama yapılacağını da ifade etti.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ın açıklamasına göre, Türkiye'de emlak ilanlarında yeni bir düzenleme hayata geçirilecek. Söz konusu düzenleme ile ilanların güvenilirliğini artırmak hedeflenirken yurttaşlar, e-devlet üzerinden kendi gayrimenkullerini seçecek ve ilan vermek istedikleri emlakçıya yetki verebilecek. Aynı zamanda, ilanları doğrudan siteye de ekleyebilecekler.

konut-1.png

15 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Yeni düzenlemenin, 15 Eylül'de hibrit bir modelle başlaması hedeflenirken yılbaşından itibaren ise bütün ilanların "doğrulanmış" olması zorunlu hale gelecek. Hedeflenen bu düzenleme, sahte ilanların ve fahiş fiyatlandırmaların önüne geçmeyi hedefliyor. Özellikle kiralık ev ve satılık araba ilanlarında yapılan fiyat spekülasyonlarının engellenmesi beklenirken bu sistemin piyasa işleyişini daha şeffaf hale getireceği ve kira fiyatlarının düşmesine de yardım edebileceği ifade ediliyor.