Bakan Şimşek Belirlenen Rakamı Erdoğan'a Sunacak

Bakan Şimşek Belirlenen Rakamı Erdoğan'a Sunacak
Ankara kulislerinde dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Masada seçeneklerin azalması ile Maliye Bakanı Şimşek'in en düşük emekli aylığı için 12 bin TL'ye onay verdiği ve rakamın Erdoğan'ın önüne gideceği belirtildi.

Ankara'da dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, en düşük emekli aylığını 12 bin TL'ye çıkarmak için onay verdiği ve bu önerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağı belirtiliyor. Yaklaşık 4 milyon emekliyi ilgilendiren bu zam düzenlemesi, hafta başında netlik kazanması bekleniyor.

emekli-1.png

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, masadaki seçeneğin en düşük emekli aylığını ya 12 bin TL'ye ya da 12 bin 500 TL'ye çıkarmak olduğunu bildirdi. 12 bin TL seçeneğinin 3,2 milyon emekliyi, 12 bin 500 TL seçeneğinin ise 3,7 milyon emekliyi kapsayacağı ifade ediliyor.

emekli.png

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan ise canlı yayında yaptığı açıklamada, AK Parti ve bakanlık kaynaklarıyla görüştüğünü belirterek, en düşük emekli maaşının 12 bin TL olması konusunda uygun bulduklarını ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu rakamı onayladığını söyledi. Abdullah Güler de AK Parti Grup Başkanvekili olarak önümüzdeki hafta başında en düşük emekli maaşına yapılacak zammı açıklamayı planladıklarını ifade etti.