Bakanlık açıkladı: Çiftçiye mazot, gübre ve prim desteği kaldırıldı!

Bakanlık açıkladı: Çiftçiye mazot, gübre ve prim desteği kaldırıldı!
Tarım ve Orman Bakanlığı resmi gazetede çiftçileri ilgilendiren bir kararı yayınladı.

Ülkede uygulanan tarım politikaları nedeniyle gıda üretiminde sorunlar yaşanırken, çiftçilerin tarımsal üretimde karşılaştıkları zorluklar geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti.

Bu gelişmeler yaşanmaya devam ederken, 2025-2027 Yıllarında Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda Resmi Gazete'de açıklanan karar yürürlüğü girdi.

Söz konusu karara göre, 2025'ten itibaren çiftçiye yönelik mazot, gübre ve prim desteği kaldırıldı. 17 ürüne verilen fark ödemelerinin de tamamen kaldırıldığı öğrenilirken çiftçileri zor duruma düşürecek karar resmen yürürlüğü girdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da karara ilişkin X hesabından paylaşım yaptı. Yumaklı, bitkisel üretimde yeni destekleme modelinin hayata geçirildiğini söyledi.

Yumaklı şöyle devam etti:

“İlk defa bitkisel üretim destekleri 3 yıllık ve üretim döneminden önce açıklandı. Destek kalemlerinde sadeleştirmeye gidildi, bitkisel üretim yapan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı tüm üreticiler destek alacak.”