Bankalardan Galataport'a "nefes" ayarı

Bankalardan Galataport'a "nefes" ayarı
Galataport ile Doğuş Galataport, borçların yeniden yapılandırılması için Garanti BBVA'nın da aralarında bulunduğu tüm kredi veren taraflarla yeniden yapılandırma sözleşmesi imzaladı.

Galataport’un yılda ortalama 25 milyon ziyaretçi ve 1,5 milyon yolcu çekmesi öngörülmüştü. İnşasında yaşanan gecikme ve Türkiye’deki ekonomik yavaşlama, projeksiyonların gerçekleşmesini zorlaştırırken iktidara yakın Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in hisse satma çabaları başarılı olmamıştı. Bu, yapım aşamasında tepkilere neden olan projeyi daha da zora sokmuştu.

Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımları (Galataport) ile Doğuş Galataport Gayrimenkul Yatırımları'na bankalar tarafından sağlanan borçlar kapsamında tüm tarafların mutabakata varmasıyla yeniden yapılandırma sözleşmesi imzalandı.

Hisseler devredilecek

Açıklama kredi veren ilgili bankalar tarafından KAP'a yapıldı.

Anlaşmaya göre, sözleşme kapsamındaki kredilerin bir kısmının tahsili amacıyla Doğuş Galataport'a üç yıl süreli geri alım hakkı tanınmak suretiyle Galataport toplam sermayesini temsil eden payların yüzde 49'u kredi veren bankalarca garame oranlarına göre devralınacak.

KAP'a yapılan açıklamalara göre, Galataport sermayesinin yüzde 12,28'ine tekabül eden payların Garanti Bankası tarafından, yüzde 13,2'sinin Yapı Kredi tarafından, yüzde 7,18'inin İş Bankası tarafından, yüzde 5,23'ünün de TSKB tarafından yıl sonuna kadar devralınması bekleniyor.