Devlet okulunun istediği ücret gündeme damga vurdu

Devlet okulunun istediği ücret gündeme damga vurdu
Bir devlet okulunun velilerden 100 bin TL talep ettiği ortaya çıktı. Söz konusu uygulama tepkilere yol açarken akıllara "Hani eğitim ücretsizdi?" sorusunu getirdi.

Yaşanan ekonomik kriz ve giderek artan enflasyon, yurttaşların omuzlarındaki yükü her geçen gün daha da artırırken bir devlet okulunda yaşanan olay duyanları hayrete düşürdü.

NowTv'de yer alan habere göre, bir devlet okulu velilerden 100 bin TL istedi. Bu olay kamuoyunda büyük tepkilere yol açarken "Eğitim ücretsiz olmalıydı, peki ya şimdi?" sorusu akıllara geldi.

Veliler, çocuklarının en temel hakkı olan eğitim hakkı için bu kadar yüksek bir ücret talep edilmesini şaşkınlıkla karşıladı. Eğitim, ailelerin sırtına zaten büyük bir yük bindirirken bir devlet okulunun velilerden bu denli fahiş fiyat talep etmesi yurttaşları daha da zor bir duruma düşürdü.

okul2.png

EĞİTİM GİBİ TEMEL BİR HAKKIN BİLE MADDİ KÜLFET HALİNE GELDİ

Ekonomik kriz ve enflasyon ile mücadele eden yurttaşlar, en temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanırken çocuklarının eğitimi için fahiş fiyatların talep edilmesi, ekonomik koşulların ne kadar zorlaştığını bir kez daha kanıtlıyor.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ HAYAL OLDU

Yaşanan bu olay, Türkiye’de eğitim ve ekonomi politikalarının tekrar gözden geçirilmesinin gerektiğine ilişkin önemli bir mesaj verdi. Aynı zamanda bu olay, eğitimde fırsat eşitliğinin, hayati derecede önemli olduğuna dikkat çekti.