Dolarda gece yarısı vurgunu! Bir anda fırladı

Dolarda gece yarısı vurgunu! Bir anda fırladı
27 Ağustos Salı günü 34,0320 TL seviyesinde olan dolar, 28 Ağustos Çarşamba günü gece yarısından sonra bir anda fırladı. Dolar, saat 04.00'da 34.40 TL'ye yükselerek rekor kırarken "Gece yarısı vurgununu kim yaptı?" sorusu akıllara geldi.

Döviz kurundaki dalgalanmalar devam ederken yurt içinde enflasyon endişeleri de sürüyor. 27 Ağustos’ta işlem gününü 34,0320 TL ile kapatan dolar, geçtiğimiz gün gece yarısı ani bir artış gösterdi. Meydana gelen bu sert hareketlilik sonucunda, dolar 34.40 TL'ye çıkarak rekor seviyeyi test etti.

ekran-alintisi-001.webp

Yaşanan dalgalanmanın sonrasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın müdahalesi gecikmezken müdahalenin ardından dolar normal seviyesine geri döndü. Saat 04.00’da yaşanan bu sert dalgalanmanın ardından akıllara "Dolarda gece yarısı vurgununu kim yaptı?" sorusu geldi.

Analistlerin konuya ilişkin yaptığı tahminlerde, söz konusu dalgalanmanın volatilitenin sığ piyasada ve yabancı işlemlerinden kaynaklanabileceği belirtildi.

elmadag-9.png

MERKEZ BANKASI DÖVİZ SATTI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ise mart ayından beri ilk defa döviz sattı. Ağustosun ilk haftasında 5.4 milyar dolar satış yapan Merkez Bankası 23 Ağustos ile biten haftada ise bankacıların hesaplamalarına göre 4.7 milyar dolar daha döviz sattı.