Dünyaca ünlü bankadan çarpıcı faiz tahmini!

Dünyaca ünlü bankadan çarpıcı faiz tahmini!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), son faiz kararı beklentilerle hemen hemen aynı olurken dünyaca ünlü banka Merkez Bankası’nın sürpriz yaptığını ifade ederek 2024 yılında faiz indirimi olmayacağını tahmin etti.

Ünlü banka Morgan Stanley Ekonomisti Hande Küçük, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) son faiz kararı ile yayınladığı açıklamanın senenin kalan kısmında politika faizinin sabit kalacağını tahmin ettiğini kaydetti.

Salı günü yayımlanan raporda, politika yapıcıların faizi değiştirmeden ve ek araçlar konusunda yeni bir sinyal verilmeden 'şahin bir sürpriz' yapmayı başardıklarını belirtti.

"YAKIN VADEDE FAİZ İNDİRİMİ BEKLENMİYOR"

Bloomberg HT'nin haberine göre Küçük, Merkez Bankası'nın sözlü yönlendirmesinin, aylık enflasyon eğiliminin yüzde 1,5’e sürdürülebilir bir şekilde düşmesi ve enflasyon beklentileri ile tahmin aralığı arasındaki farkın daralmasından önce faiz indirimine başlamasının çok mümkün olmadığını iletti.

Söz konusu açıklamada, gerçekleştirilen değişikliklerin faiz oranlarını daha uzun süre sabit tutma niyetini gösterdiğini değerlendiren Küçük, büyümedeki yavaşlamanın daha da arttığına ilişkin işaretler getirilen mesajların yakın vadede gevşeme adımlarının atılmasına yönelik beklentileri erteleme amacını yansıttığını ifade etti.