Ehliyet Harç Ücreti Nedir? Ehliyet Harç Ücretleri Ne Kadar? Ehliyet Harcı Nasıl Ödenir?
EHLİYET HARÇ ÜCRETİ NEDİR?
Ehliyet harç ücreti nedir? sorusunun yanıtı, motorlu taşıtlar sürücülerinin elde ettikleri/edecekleri ehliyetleri için ödeyecekleri meblağdır. Bununla birlikte ehliyet harç ücretleri ne kadar? sorusu ile ehliyet harcı nasıl ödenir? sorusu da merak konusu.
EHLİYET HARÇ ÜCRETLERİ NE KADAR?
Her yıl genel itibarla güncellenen ehliyet harç ücretleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Kimileri ehliyetini değiştirmek için kimileri de kazandığı ehliyet sınavı sonrasında yeni ehliyetini çıkartmak için ücretlerin ne kadar olduğunu araştırıyor. Buna göre ehliyet harç ücretleri ne kadar? sorusunun yanıtı 2024 yılında şöyle:
A, A1, A2, F sınıfı ehliyetlerde stajyer ehliyet statüsündekiler 2 bin 45 lira 70 kuruş ödeyecek.
İlk kez B sınıfı ve engelli B sınıfı ehliyete sahip olacaklar 3 bin 709 lira 90 kuruş ödeyecek.
Bunların dışında kalan B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G ve M sınıfı ehliyet sahibi olacaklar da 5 bin 374 lira 70 kuruş ödeyerek ehliyetlerine kavuşabilecekler.
Sebebi ne olursa olsun ehliyetini yenilemek isteyenler şayet ehliyetlerini 2016 yılından önce aldılarsa 13 lira kart bedelinin yanı sıra 2 lira vakıf payı ödeyecek.
2016 yılından sonra ehliyet alanlar da yenileyecekleri ehliyetlerine bin 200 yirmi lira ödeyecek. Bu meblağın 230 lirası kart bedeliyken 990 lirası da vakıf bedeli payı. Peki ehliyet harcı nasıl ödenir?
EHLİYET HARCI NASIL ÖDENİR?
Ehliyet harç ücreti nedir? ve Ehliyet harç ücretleri ne kadar? sorularının yanıtlarından sonra merak edilen bir başka soru da ehliyet harcı nasıl ödenir? sorusu. Ehliyet almak isteyenler İnteraktif Vergi Dairesi platformundan harçlarını ödeyebilir. T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığının web sitesindeki “e-hizmet” bölümünden bu işlemi gerçekleştirebilir. Haricinde PTT’nin gerek şubelerinden gerekse kurumun web sitesinden ödeme yapılabilir. Bunların dışında bir diğer opsiyon ise bankalar vasıtasıyla yapılan ödemelerdir. Ehliyet harcı ödemesi alan bankalar da şöyle: Anadolu Bank, Denizbank, ING Bank, Turkland Bank, İş Bankası, Vakıf Katılım, Akbank, Fibanka, Finans Katılım, Kuveyt Türk, Aktif Bank, Odeabank, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank, Kuveyt Türk, Albaraka Türk, QNB Finansbank, Alternatifbank, Garanti Bankası, Ziraat Bankası, PTT Bank, Turkishbank, ICBC Turkey Bank, Citibank, TEB, HSBC Bank, Burgun Bank, Arap Türk Bankası, Halk Bankası, Şekerbank, Ziraat Katılım