Ek vergiler yolda

Ek vergiler yolda
Birinci vergi paketine yönelik tepkiler halen sürerken ikincisinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. İkinci vergi paketinde, iki ya da daha fazla evi olan yurttaşlardan “kademeli yükselen” ilave emlak vergisi alınacağı kaydedildi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda birinci vergi paketinin görüşmeleri, geçtiğimiz gün başlarken ikinci vergi paketinin detayları da ortaya çıkmaya başladı. İkinci vergi paketinde gayrimenkul vergilendirmesine öncelik verileceği iletildi.

Dünya gazetesinin aktardığına göre, konut ve ofis alım satımında ve kiralamasında piyasa değeri üzerinden vergi alınması ve konutunu, satın aldıktan sonraki 3 sene içerisinde satanlardan iki kat, 5 yıl içerisinde satanlardan 1 kat daha fazla vergi alınmasının ikinci vergi paketine ekleneceği kesinlik kazandı.

vergi2.png

İKİ YA DA DAHA FAZLA EVİ OLANLAR DİKKAT!

İki ve daha fazla evi olanlardan “kademeli yükselen” ilave emlak vergisi ve hayalet ev olarak adlandırılan 600 bin boş evden ek emlak vergisi alınacak.

LOJMANLARA DA DÜZENLEME GELECEK

Kira gelirini eksik beyan eden yahut hiç beyan etmeyenler için de ceza tutarlarının artırılacağı ifade edilirken 230 binden fazla lojmanda da kira fiyatı düzenlemesi yapılacak. Lojmanlar, piyasadaki kira değeri baz alınarak yüzde 20 fiyat farkıyla kullandırılabilecek.