Emekli, Cumhurbaşkanının imzasını bekliyor

Emekli, Cumhurbaşkanının imzasını bekliyor
En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olarak düzenlenmesi önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'nda yasalaşacak. Emeklilerin maaş farkları ve takvimleri ise netleşmeye başladı.

Emekli maaş farklarının ödeme tarihleri netleşmeye başladı. 4a, 4b, 4c (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) emeklileri için belirlenen takvim ilerliyor. En düşük emekli maaşı düzenlemesi, Meclis Genel Kurulu'na önümüzdeki hafta sunulacak ve yasalaşacak. Daha sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Emekliye yapılacak ek zam ödemeleriyle ilgili tüm detaylar, Genel Kurul sonrasında kesinleşecek.

CUMHURBAŞKANININ İMZASI İLE RESMİ GAZETEDE YAYIMLANACAK

para.png

Yüzde 24,73 oranında yapılan zammın ardından, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin en düşük maaşı 10 bin TL’den 12.500 TL’ye çıkacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen yasa teklifi, önümüzdeki hafta Genel Kurul'a sunulacak ve yasalaşacak. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak. Hazine tarafından sağlanacak 33,2 milyon lira destekle, en düşük emekli aylığı 12.500 TL'ye çıkarılacak. Bu düzenleme Temmuz 2024'te Resmi Gazete'de yayımlanacak ve yürürlüğe girecek.

EK ZAM ÖDEME TAKVİMİ

ekonomi4.png

Yaklaşık 3,7 milyon emekli, SGK'nın duyuracağı ek zam ödeme takvimini bekliyor. Emekli maaş farklarının Ağustos ayının başlarında hesaplara yatırılması tahmin ediliyor.
SSK emekli maaşları, yüzde 24,73 oranındaki artışın ardından 17 Temmuz'dan başlayarak 26 Temmuz'a kadar hesaplara yatırılmaya başlandı. Ödemeler, tahsis numarasının son rakamına göre aşağıdaki takvim doğrultusunda yapılmaktadır:

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar için ödeme tarihi: 17 Temmuz
Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar için ödeme tarihi: 18 Temmuz
Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar için ödeme tarihi: 19 Temmuz
Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar için ödeme tarihi: 20 Temmuz
Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar için ödeme tarihi: 21 Temmuz
Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar için ödeme tarihi: 22 Temmuz
Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar için ödeme tarihi: 23 Temmuz
Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar için ödeme tarihi: 24 Temmuz
Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar için ödeme tarihi: 25 Temmuz
Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar için ödeme tarihi: 26 Temmuz

BAĞ-KUR ÖDEME TAKVİMİ

Bağ-Kur emeklileri, zamlı maaşlarını gelecek hafta Perşembe gününden itibaren almaya başlayacaklar. Ödeme takvimi şu şekildedir:

Tahsis numarası son rakamı 9, 7 ve 5 olanlar için ödeme tarihi: 25 Temmuz
Tahsis numarası son rakamı 3 ve 1 olanlar için ödeme tarihi: 26 Temmuz
Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar için ödeme tarihi: 27 Temmuz
Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar için ödeme tarihi: 28 Temmuz

EMEKLİ SANDIĞI ÖDEME TAKVİMİ

ekonomi3.png

Emekli Sandığı emeklileri, bu ayki maaşlarını zamsız olarak Temmuz ayının başında aldılar. Memurlar ise 15 Temmuz itibarıyla zamlı maaşlarını almaya başladılar. Memur emeklileri de ödeme takviminin açıklanmasını bekliyorlar. Emekli maaş farklarının ödenme tarihleri netleşti ve bu bilgiler emeklilerin beklentilerini karşılamayı amaçlıyor. Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından ek zam ödemeleri de hızla emeklilerin hesaplarına yatırılacak.