Emekli Günlük Ödeme Sorgulama - Emekli Günlük Ödeme Nedir?

Emekli Günlük Ödeme Sorgulama - Emekli Günlük Ödeme Nedir?
Sayısı milyonları bulan emeklilerin merak ettiği emekli günlük ödeme sorgulama ve emekli günlük ödeme nedir? sorularının yanıtlarını haberimizin detayında bulabilirsiniz…

EMEKLİ GÜNLÜK ÖDEME SORGULAMA

Ülke genelinde milyonlarca emeklinin merak ettiği pek çok başlık olabiliyor. Her yıl yapılması planlanan, mecliste gündeme gelmesi mümkün olan emekli maaşları milyonların ilgi odağında hiç kuşkusuz ki. Milyonlarca emeklinin emekli günlük ödeme sorgulaması üzerine merak ettikleri üzerine de detaylıca şöyle değinilebilir:

SGK’nın yaptığı emekli maaş ödemeleri, belirli tarihlerde aylık olarak ödenir.

Emeklilerin emekli oldukları zaman ne kadar günlük ödeme alacaklarını öğrenmek için izlediği yoldur. Genellikle aylık olarak ödenen emekli maaşları genellikle kısmi ödeme veya bütçe planlaması için kullanılır. Emekliler, günlük ödeme sorgulama yapabilmeyi istese de böyle bir hizmet yoktur. Bunun dışında, SGK’nın online hizmetlerinden bu sorgulamayı yapabilirler.

emekli2.png

Bunun için e-devletten emekli maaşı sorgulanabilir. e-Devlet kapısı üzerinden “SGK Tescil ve Hizmet Dökümü” kısmına giriş yapılarak emekli maaşı ve ödeme detaylarına ulaşılabilir.

Yanı sıra SGK’nın web sitesinden, Online Hizmetler’den SGK Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama yapılabilir.

Günlük ödeme hesaplamasının yapılma prensibi de şöyledir:

Aylık emekli maaşı öğrenilir, ayın gün sayısı belirlenir (genel itibarla 30 gün) ve aylık maaş ayın gün sayısına bölünür. Örnek verecek olursak: emekli maaşı 10.000 lira, 1 ay (30) gün. Buna göre 10.000 ila 30 bölünür, çıkan sonuç (333,33) günlük ödemeye tekabül eder.

emekli1.png

EMEKLİ GÜNLÜK ÖDEME NEDİR?

Emekli maaşlarının günlük bazda hesaplanması manasına gelen emekli günlük ödemesinin, emekli maaşının aylık tutarının o ayın gün sayısına bölünmesiyle elde edildiğini yukarıda örnekle özetledik. Peki, neden emekli günlük ödeme hesaplanır? Bunun için kısmi emeklilik, ek gelir planlaması ve yasal düzenlemeler önemlidir. Kısmi emeklilikte emekli maaşını yılın herhangi bir döneminde alacak olan kişiler için kısmi hesaplama yapılabilir. Bunun haricinde günlük harcamaların hesaplanması için maaşlar günlük olarak hesaplanmak istenebilir ve kimi durumlarda da yasal düzenlemeler ya da iş kanunlar günlük hesaplamalar yapılmasını gerektirebilir.