Emekli ve memurlara yapılması beklenen yılbaşı zam oranı belli oldu!

Emekli ve memurlara yapılması beklenen yılbaşı zam oranı belli oldu!
Temmuz ayında açıklanan enflasyon rakımına göre emekli ve memur maaş zam oranı belli olurken gözler Ocak ayında yapılması beklenen zam oranına çevrildi.

Temmuzda 6 aylık enflasyon yüzde 24,73 olarak hesaplanırken aynı orana göre emekli ve memur maaşlarına zam yapılmıştı.

Memur ve memur emeklileri için belirlenen zam, 19,31 oranında artırılmıştı.

Merkez Bankası'nın son enflasyon raporundaki rakam yıl sonu tahminleri oranıyla benzer olurken yüzde 38 enflasyon rakamı açıklandı. Üst bandın yüzde 42 olarak belirlendiği göz önünde bulundurulması halinde buna göre belirlenecek zam oranın ne kadar olacağı merak konusu haline geldi.

thumbs-b-c-168d1dad1a4dc7b074f8b902f547a9a2.webp

Yıl sonu için belirlenen yüzde 38 ve yüzde 42 oranlarına göre, endeksteki değişimler 6 aylık enflasyon oranlarını da gösteriyor. Bu tahminler, emeklilerin ve memurların alacakları zam oranlarını hesaplamada önemli bir rol oynayacağı tahmin ediliyor.

SSK VE BAĞKUR 2025 MAAŞ TAHMİNİ

Ekonomistler yapılması beklenen zam oranıyla ilgili iki tahmin olduğunu belirtirken, son 6 ayda oluşan enflasyon kadar artış alınması bekleniyor. Buna göre de yüzde 38'lik tahmine göre 6 aylık enflasyon 10,65 oranında gerçekleşecek. Bu da emeklilerin artış oranını verecek. Yüzde 42 oranında üst banttaki enflasyon gerçekleşirse bu kez 6 aylık artış oranı yüzde 13,95 olacak.