Emekli yaşı Avrupa standardı: Emekli maaşı cep harçlığı!

Emekli yaşı Avrupa standardı: Emekli maaşı cep harçlığı!
AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Türkiye'nin emeklilik sisteminde köklü değişiklikler yapılacağını ve emeklilik yaşının yükseltilebileceğini duyurdu.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Türkiye'nin emeklilik sisteminde köklü değişiklikler yapılacağını ve emeklilik yaşının yükseltilebileceğini açıkladı. Avrupa'daki emeklilik yaşlarına atıfta bulunan Güler, "Avrupa’da emeklilik yaşı 65, 67 hatta bazı ülkelerde 70'tir. Bizim de prim miktarını, emeklilik yaşını ve ödenen süreyi daha adil bir şekilde yeniden düzenlememiz gerekiyor" dedi. Bu açıklama, 2023 seçimlerinden önce hayata geçirilen ve yıllık 724 milyar TL’lik maliyet yaratan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ardından, emeklilik sisteminde yeni ve tartışmalı değişikliklerin kapısını aralıyor.

AKP EMEKLİ YAŞINI YÜKSELTECEK Mİ?

Dünya genelinde emeklilik yaşları ülkeden ülkeye değişirken, Almanya ve İtalya'da kadınlar 66, erkekler ise 67 yaşında emekli olurken, Japonya’da yaş sınırı 65 fakat isteyenler 70’e kadar çalışabiliyor. Türkiye’nin emeklilik sisteminin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi planlanıyor.