Fiyatı 200 TL'den 20 TL'ye düştü: Duyan soluğu markette aldı!

Fiyatı 200 TL'den 20 TL'ye düştü: Duyan soluğu markette aldı!
Şuhut, Türkiye'nin önde gelen fasulye üretim bölgelerinden biri olarak bilinirken, devam eden hasat sezonunda market fiyatlarında dikkat çekici bir düşüş gözlendi.

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde fasulye hasadı başladı ve beklenenden daha yüksek verim elde edilmesiyle birlikte, marketlerdeki fiyatlar önemli ölçüde düştü.

Picture background

Marketlerde 200 TL'yi bulan fasulye fiyatları, son 10 gün içinde 20 TL’ye kadar düşmüş durumda. Çiftçiler ve işçiler, bu ani fiyat düşüşü karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, tüketiciler ise bu durumdan oldukça memnun kaldı.

Picture background

15 yıldır fasulye ektiklerini aktaran köylüler, fasulye fiyatlarının 200 TL’den 20 TL’ye nasıl düştüğünü anlamadıklarını da ifade etti. Sabah 06.00’dan akşam 19.00’a kadar çalıştıklarını ve çiftçilerin zor durumda olduğu da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

TAZE FASULYE NASIL TÜKETİLİR?

Taze fasulye, hem yemek olarak hem de kavrularak tüketilebilecek bir sebzedir. Bu sayede, lezzetli ve sağlıklı bir seçenek sunuyor.

Besin değerlerini kaybetmemek adına taze fasulyenin mevsiminde tüketilmesi önemlidir. Çünkü dondurulmuş sebzelerde, taze olanlara kıyasla besin değerlerinde ciddi kayıplar meydana gelebiliyor.

Diğer sebzelerde olduğu gibi fasulyenin de tüketim öncesinde ilaç kalıntıları ve topraktan gelebilecek potansiyel bakteriler için dikkatle yıkanması, suda bekletilmesi ve yıkama suyuna sirke eklenmesi gerekiyor.

Picture background

Fasulye pişirme sırasında besin değerlerinin kaybolmaması için yağda uzun süreli yakılarak kavrulmaması gerekiyor. Ayrıca fasulyelerin kontamine olmaması için temiz bir bıçakla doğranmalıdır.