Garajı bahane etti 15 binlik kirayı 50 bine çıkarttı!

Garajı bahane etti 15 binlik kirayı 50 bine çıkarttı!
Bolu'da bir ev sahibinin 175 metrekarelik 4+1 daire için 50 bin TL kira istemesi büyük tepki topladı. Alpagut Mahallesi'ndeki bu yüksek kira bedelinin ev sahibi tarafından "normal" bulunması tepkilere neden oldu.

Ev sahibi, dairenin büyük bir 42 metrekarelik garaja sahip olduğunu ve emlakçının bu fiyatın makul olduğunu söylediğini belirtti. Ancak bölge sakinleri, bu yüksek kira bedelini "zalimlik" olarak nitelendirerek sert bir şekilde eleştirdi.

GÖRENLER EVİN ÖZELLİĞİNİ SORGULADI

640xauto-7.webp

Emlak sektörüyle ilgilenen Mahmut Alan, dairenin önüne gidip ev sahibini arayarak fiyatın nedenini sordu ve bu anları cep telefonuyla kaydetti. Alan, "50 bin TL kira istenen bir evin özelliği olup olmadığını merak ettim, ancak apartman ve dairede herhangi bir fark göremedim" dedi.

BÖLGEDE KİRALAR 15-22 BİN TL ARASINDA

Bölgedeki kira fiyatlarının 15-22 bin TL arasında olduğunu belirten Alan, "50 bin TL kira demek, zalimlik demektir. Bu fiyat, vatandaşları eziyor. Durum gerçekten vahim" diyerek tepki gösterdi. Alan, Bolu’daki kira fiyatlarının genel olarak bu kadar yüksek olmaması gerektiğini vurguladı ve bu durumu fırsata çevirmeyi önerdi.