Gelişmekte Olan Ülkeler Hangileri?

Ülkeler ekonomik zenginliklerine göre farklılık göstermektedir. Bu farklılıklar ülkeleri çeşitli alanlarda ileriye taşımaktadır. Bu farklılıklar gelişen, gelişmekte olan ülkeler olarak kendini gösterir. Peki Gelişmekte olan ülkeler hangileridir...

Dünya ülkeleri özellikle ekonomik anlamda zenginliklerine göre belli gruplara ayrılmışlardır. Bu ülke grupları arasında Gelişmiş Ülkeler ve Gelişmekte Olan Ülkeler öne çıkmaktadır.

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKE NE DEMEKTİR?

Ülkelerin zenginliği kişi başına düşen millî gelirleri ile ölçülür. Kişi Başı Milli Geliri 1.000 ile 10.000 Dolar arasında olan ülkeler gelişmekte olan ülkeler diye sınıflandırılır.

gelismekte-olan-ulkeler-hangileri.png

TÜRKİYE GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER SINIFINDA MIDIR?

Türkiye gelişmekte olan ülkeler kategorisinde yer almaktadır.

TÜRKİYE NEDEN GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER ARASINDA YER ALIYOR?

Gelişmekte olan ülkeler sanayi alt yapısı tam olarak gelişmemiş, gelişmiş ülkelere oranla yaşam kalitesinin daha düşük olduğu ülkelerdir. Türkiye'nin ekonomik verileri incelendiğinde ise bu tanıma uygun bir tablo ortaya çıkmaktadır.

gelismekte-olan-ulkeler-hangileri-2.png

AVRUPA'DA GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER HANGİLERİ?

Gelişmekte olan ülkeler sıralamasında Avrupa Ülkeleri de bulunmaktadır. Gelişmekte olan ülkeler içerisinde Polonya, Macaristan, İtalya, Slovenya, Slovakya, Çekya, Romanya İspanya'da bulunmaktadır.