Hisseleri bir gecede çakıldı: Teknoloji devi neyin bedelini ödüyor?

Hisseleri bir gecede çakıldı: Teknoloji devi neyin bedelini ödüyor?
Amazon'u katlayarak geçen hisse büyüme hızıyla piyasanın devi haline gelmişti. Yıldız teknoloji şirketi hisseleri zirvedeyken bir gecede neler kaybetti?

ABD'nin anti-tekel soruşturması sonrası teknoloji devi Nvidia'nın hisseleri sert geriledi. Dev şirketin piyasa değeri bir günde 278,9 milyar dolar eridi. Şirket bugüne kadarki en büyük düşüşünü yaşıyor. Hisselerindeki yüzde 9,5 oranında düşüşün değeri 278,9 milyar dolar.

DÜŞÜŞÜN SEBEBİ ANTİ-TEKEL SORUŞTURMASI MI?

1-1pirq49ywbpfsuonaq0h5a.jpg

Bloomberg'te yer alan habere göre şirketi düşüşe götüren ilk sebep anti-tekel soruşturması. Daha önce konu ile ilgili bilgi toplayan bakanlık, şimdi yasal olarak bağlayıcı mahkeme celpleri göndererek, ilgili şirketleri bilgi sağlamaya zorladı.

SERT DÜŞÜŞ ŞİRKETE DEĞER KAYBETTİRDİ

nvidia-rise-to-the-top.jpg

Yetkililer, Nvidia’nın müşterilerinin başka tedarikçilere geçişini zora soktuğu ve yalnızca kendi çiplerini kullanmayanları cezalandırdığı üzerinde duruyor. Ayrıca Nvidia’nın nisan ayında duyurduğu yapay zeka yazılımı üreticisi RunAI’yi satın alması da mercek altına alındı. Şirket bir günde yüzde 9,5 oranında değer kaybederken şirketin değeri de 278,9 milyar dolar eridi. 2,6 trilyon dolara indi. Sert gerilemeye rağmen Nvidia hisse değerini bu yıl iki katına çıkarttı. Nvidia öncülüğünde gerçekleşen satış furyası ise ABD teknoloji hisselerinde ve Asya piyasalarında da sert satışlara neden oldu.