Kredi kartı kullananları sevindirecek haber! O kısıtlama kaldırılacak

Kredi kartı kullananları sevindirecek haber! O kısıtlama kaldırılacak
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Mart ayında nakit avans işlemlerindeki taksit sayısını 12'den 3'e düşürmüştü. Merkez Bankası ise söz konusu kısıtlamayı kaldırdı.

Giderek derinleşen ekonomik kriz ve artan enflasyon nedeniyle Türkiye’de yaşayan vatandaşlar, kredi kartlarını bir can simidi olarak kullanıyor. Aldıkları ücret, ay sonunu getirmeye yetmeyince emekliler ve asgari ücretli yurttaşlar, ihtiyaçlarını kredi kartı ile karşılamaya çalışıyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), mart ayında bankalar tarafından müşterilerine sunulan taksitli nakit avans uygulamasına bir kısıtlama getirmiş ve 12 aya kadar kullanılabilen taksitli nakit avans vadelerini ilk aşamada 6 aya, daha sonra ise 3 aya indirmişti.

kart2.png

Önceki hafta, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK)bankalara normalleşme çağrısında bulunduğu ve bu çağrı üzerine, bankaların faiz kısıtlamalarından vazgeçtiği öğrenildi. Pek çok özel banka, kullanıcılarına 12 aya varan vadelerle taksitli nakit avans imkanı sunarken bu kararın gerekçesi olarak nakit avans faizlerinin yüzde 5'e çekilmesi gösterildi.