Kuyumcular kapısında kuyruk oldu: 5 yıllık ömrü var!

Kuyumcular kapısında kuyruk oldu: 5 yıllık ömrü var!
İstanbul Kuyumcular Odası, kuyumculuk sektöründeki iş süreçlerini daha verimli hale getirmek için yeni bir hizmet sunmaya başladı.

İstanbul Kuyumcular Odası, hem ulusal hem de uluslararası akreditasyon standartlarını başarıyla karşılayan yüksek teknoloji ürünü, yerli ve milli bir altın takı ve mücevher hijyen cihazını kuyumcuların kullanımına sundu.

Kuyumculara dev hizmet! Altın takı ve mücevher hijyen cihazı geliyor

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, bu mücevher dezenfektanının hem sektördeki profesyonellerin hem de müşterilerin sağlığını koruyacağını belirtti. Ayrıca, hijyen cihazını mağazalarında kullanan tüm kuyumculara "Sağlık ve Hijyen Öncelikli İşletme Sertifikası" verdiklerini açıkladı.

Atayık, salgın döneminin dezenfeksiyon ve hijyen konusundaki farkındalığı artırdığını belirtti. Ayrıca, tamamen yerli ve milli kaynaklarla üretilmiş yüksek teknolojiye sahip hijyen cihazını hem Türkiye'deki hem de dünya genelindeki kuyumcuların kullanımına sunduklarını açıkladı.

Sektöre kazandırdıkları ürünün, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) topluluğunda 5 yıllık AR-GE çalışması sonucu geliştirildiğini belirten Atayık, "Amerika'dan FDA sertifikalı ve Almanya akredite bağımsız kurumları tarafından test edilip onaylanmış elektronik bir cihazdır. Bu hijyen cihazlarını meslektaşlarımıza sunmaya başladık. Daha tanıtımı yapılmadan kuyumcularımızdan altın takı ve mücevher dezenfektanına yoğun talep var." ifadelerini kullandı.

"YAKLAŞIK 5 YIL KULLANILABİLİYOR"

Mustafa Atayık, "ikohaber.com" sitesinden çevrim içi olarak hijyen cihazı siparişi verilebileceği bilgisini paylaşarak, şöyle devam etti:

"Müşteri mağazanıza geldi, tablanızdaki son model altın takı ve mücevherleri sergilemeden önce anında bir kol hareketiyle tüm takılarınızı saniyeler içerisinde dezenfekte edebiliyorsunuz. Böylece, müşterileriniz ve çalışanlarınızın sağlığını korumuş olursunuz. Mücevher dezenfektanıyla tüm nesnelerin ve eşyaların yüzeylerini yüzde 99,99 oranında dezenfekte edebiliyoruz. Biz, kuyumculuk sektörü olarak halk sağlığına çok önem verdiğimiz için 2 ay önce kurumsal firmalarımıza bu ürünü vermiştik ve mağazalarında etkin olarak kullanıyorlar. Yeni salgının konuşulduğu bugünlerde sektörümüzün öncülük ederek kullandığı sterilizasyon cihazıyla halk sağlığına verdiğimiz değeri bir kez daha göstermiş oluyoruz."

Atayık, hijyen cihazının kullanıldığı zeminde kalıcı bir iz veya herhangi bir kimyasal da bırakmadığını sözlerine ekledi.

Mücevher dezenfektanıyla tüm nesnelerin ve eşyaların yüzeyleri yüksek oranda dezenfekte edilebiliyor. Çantada ve cepte taşınabilir "Sterilisa Pro" ve "Sterilisa Mini" modelleri bulunan cihaz, yaklaşık 5 yıl kullanılabiliyor.

İKO, altın takı ve mücevher hijyen setinin anında ve temassız dezenfeksiyon sağlayan hizmetiyle hem kuyumcuları hem de müşterilerini korumayı hedefliyor.