Merkez Bankası Başkanı’ndan flaş açıklama! Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Merkez Bankası Başkanı’ndan flaş açıklama! Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
Milyonlarca yurttaşın gözü kulağı asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağındayken sgari ücrete ara zam yapılmayacağı açıklanmış olsa da zam beklentileri sürüyor. TCMB Başkanı Fatih Karahan, katıldığı toplantıda konuyla ilgili sorulara cevap verdi.

AKP iktidarı asgari ücrete tek bir zam yapılacağını açıklasa da milyonlarca yurttaşın zam beklentileri sürüyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, bugün gerçekleştirilen 3. Enflasyon Raporu’na ilişkin bilgilendirme toplantısında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

“KARAR VERİCİ DEĞİLİZ”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Fatih Karahan, toplantının ardından asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin kendisine yöneltilen soruyu, "Bize kanunla verilen görev fiyat istikrarını sağlamak. Burada toplumsal refaha yapacağımız en büyük katkı bu olacak. Enflasyonun kalıcı olarak tek haneye düşmesi, büyümenin getireceği refah artışının toplumun her kesimine dağılmasına sebep olacak" ifadeleriyle yanıtladı.

karahan.png

Enflasyonun düşmesinin en çok düşük gelirliyi etkileyeceğini belirten Karahan, “En çok o grubu olumlu etkileyecek çünkü zorunlu harcamaları fazla olan düşük gelir grupları yüksek enflasyon daha olumsuz etkileniyor. Dolasıyla bu grubun refah artışı olabilmesi için fiyat istikrarının sağlanması gerekiyor. Bu konuda da kararlıyız. Attığımız adımlarla bunu gösteriyoruz.” açıklamasında bulundu.

“Asgari ücret konusunda karar verici de değiliz tavsiye kurumu da değiliz. Biz sadece tahminlerimizi oluştururken bu konuda bir varsayımda bulunmak zorundayız.” ifadelerini kullanan Karahan, varsayımda bulunurken de yetkililer tarafından yapılan açıklamaları göz önünde bulundurduklarını ifade etti.