Merkez Bankası faiz kararını açıkladı - Son dakika

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı - Son dakika
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Politika faizi, bir kez daha yüzde 50’de sabit tutuldu.

Para Politikası Kurulu toplantısının ardından Merkez Bankası, politika faizinin yüzde 50’de sabit tutulduğunu açıkladı. Alınan bu kararla birlikte, Merkez Bankası faizi üst üste 4 kere yüzde 50’de sabit tutma kararı almış oldu.

Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, “Haziran ayında aylık enflasyonun ana eğilimi belirgin bir zayıflama kaydetmiştir. Öncü göstergeler temmuz ayında aylık enflasyonun, para politikasının görece etki alanı dışında kalan yönetilen-yönlendirilen fiyat ve vergi ayarlamaları ile işlenmemiş gıda fiyatlarındaki arz yönlü gelişmeler neticesinde geçici olarak artacağına işaret etmektedir. “ ifadelerine yer verildi.

mb2.png

Ana eğilimdeki yükselişin nispeten sınırlı kalacağının öngörüldüğünün belirtildiği açıklamada, “Yakın döneme ilişkin göstergeler yurt içi talebin, halen enflasyonist düzeyde olmakla birlikte, yavaşlamaya devam ettiğini teyit etmektedir. Hizmet enflasyonundaki yüksek seyir ve katılık, enflasyon beklentileri, jeopolitik riskler ve gıda fiyatları enflasyonist baskıları canlı tutmaktadır." denilirken kurulun enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının öngörüler ile uyumunu yakından takip ettiği vurgulandı.