Merkez Bankası Yardımcısı'na ekonomist Özgür Demirtaş'tan "HARİKA!" yanıtı

Merkez Bankası Yardımcısı'na ekonomist Özgür Demirtaş'tan "HARİKA!" yanıtı
Merkez Bankası Yardımcısı Cevdet Akçay'ın Reuters'e "Faiz indirimi şu an gündemimizde değil" demesi üzerine ekonomist Özgür Demirtaş'ın yanıtı: "HARİKA!" oldu.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ın faiz indirimi konusunda yaptığı açıklamaya ekonomist Özgür Demirtaş'tan yanıt geldi

Demirtaş, Akçay'ın şu anda faiz indirim döngüsünün değerlendirilmediğini, indirimler başladığında da sıkı duruşun korunacağına dair kuşkuya yer bırakılmayacağını dile getirişinden sonra 'Harika' ifadesini kullandı, devamında da "Spekülasyonların önüne geçilmiş oldu" ifadelerine yer verdi.

Akçay Alman basın organı Reuters'a verdiği demeçte, "Faiz indirimi şu anda gündemimizde değil." dedikten sonra; "Aylık enflasyonun ana eğiliminde kalıcı bir düşüş gözlenmeden ve yakından takip ettiğimiz diğer göstergeler de buna eşlik etmeden faiz indirimi gündeme gelmeyecek." açıklamasında bulunmuştu.
Ekonomist Özgür Demirtaş Akçay'ın demeçlerine sosyal medya hesabı "X" üzerinden bir yanıt verdi. Demirtaş yanıtında, "HARİKA konuştu. Böylece spekülasyonların önüne geçilmiş oldu. Önümüze bakalım artık." dedi.

Demirtaş'ın sosyal medya paylaşımı şöyle: