Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından flaş detay ortaya çıktı

Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından flaş detay ortaya çıktı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), temmuz ayında da faiz kararını değiştirmedi ve politika faizini sabit bıraktı. Merkez Bankası’nın kararının ardından ekonomist Mert Yılmaz, “Faiz indirimi için bir alan açıldı.” ifadesini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, (TCMB) art arda 4 defa politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı. Merkez Bankası’nın verdiği faiz kararının sonrasında ekonomistler, TCMB’nin faiz kararına ve Para Politikası Kurulu metnine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ekonomist-1.png

“İYİ PARA POLİTİKASI SIKICI OLANDIR”

Prof. Dr. Ali Hakan Kara, faiz kararının ardından, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Para politikası bir süredir heyecan vermiyor, iyi para politikası sıkıcı olandır” ifadesini kaydederken İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı ekonomist Mert Yılmaz, faiz indirimi için alan açıldığını belirtti.

Yaptığı paylaşımda bir grafik de paylaşan Yılmaz, “Aşağıda Verimetrik tarafından hazırlanan grafikte de net biçimde görülüyor. Merkez Bankası bu alanı kullanır kullanmaz bilemem. Kişisel beklentim yıl sonu politika faizinin %45 olacağı yönünde” değerlendirmesinde bulundu.

ali-hakan.png

“PPK METİNLERİ UZUN BİR ARADAN SONRA YENİDEN OYUNDA”

Deniz Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Orkun Gödek ise, kararın ardından gerçekleştirdiği açıklamada, “PPK metninde şöyle bir kısım var: "Likidite koşulları muhtemel gelişmeler göz önünde bulundurularak yakından izlenmektedir. Sterilizasyon araçları, gerektiğinde çeşitlendirilerek etkin şekilde kullanılacaktır." ifadelerini kullandı.

Paylaşımının devamında, “Benim anladığım, verilmek istenen mesaj, "Biz Moody's kaynaklı olan bitene de, ECB ve özellikle Fed'deki gelişmelere de, fon akımlarına da, giren-çıkan tüm likiditeye de mutlaka bakıyoruz; proaktifiz." ifadelerini kullanan Gödek, PKK metinlerin uzun bir aradan sonra tekrar oyunda olduğunu ifade etti.

ekonomist2.png