Microsoft krizi Türk şirketlerini vurdu

Microsoft krizi Türk şirketlerini vurdu
Microsoft kaynaklı küresel kesinti, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de teknik aksaklıklara neden olurken Türk Hava Yolları (THY) ve Denizbank, hizmetlerinde kesintiler meydana geldiğini açıkladı. Borsa İstanbul’da ise hisse fiyatları etkilendi.

Microsoft'a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike'in sistemlerinde yaşanan aksaklığın ardından dünya çapında büyük bir kesinti meydana geldi. Microsoft kaynaklı küresel kesinti, Türkiye'yi de olumsuz yönde etkilerken havayolları, bankacılık faaliyetleri ve medya gibi pek çok sektörde teknik kesintiler yaşandı.

Türk Hava Yolları (THY), yaptığı açıklamada, bilgi sistemlerindeki arıza yüzünden biletleme ve rezervasyon sistemlerinde sorunlar yaşadığını duyururken Denizbank da teknik aksaklık yaşadığını ve bu problemin çözülebilmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı.

microsoft3.png

PİYASALARI NASIL ETKİLEDİ?

Meydana gelen küresel kriz Türk şirketlerini de doğrudan etkiledi ve borsaya da yansıdı.

BIST 100 endeksi, yaşanan krizin ardından yüzde 0,26 düştü ve 11.115,81 civarına kadar geriledi. THY hisse fiyatlarında da sınırlı düşüş meydana geldi. Bununla birlikte, THYAO hisse fiyatı yüzde 1,25 değer kaybetti ve 318 liradan 314 liraya geriledi.

microsoft.png

MICROSOFT’TAN AÇIKLAMA GELDİ

ABD'li teknoloji şirketi Microsoft tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Microsoft 365 sistemindeki çeşitli uygulamaları etkileyen teknik sorunun araştırıldığı ifade edilirken ABD merkezli hava yolu şirketi Frontiers, şirketin sistemlerinde kriz nedeniyle teknik sorunların yaşandığı ve diğer şirketlerin de bu sorundan etkilendiği açıkladı.