Özgür Demirtaş’tan emeklilik tavsiyesi

Özgür Demirtaş’tan emeklilik tavsiyesi
Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Bireysel Emeklilik Sistemi’ne ilişkin dikkat çeken bir tavsiye verdi. BES’in bazı noktalarını eleştirdiğini ifade eden Demirtaş, yine de kullanılması gerektiğini düşündüğünü kaydetti.

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı ekonomi yorumlarıyla tanınıyor. Demirtaş, son yaptığı paylaşımında, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) hakkında bir açıklamaya imza attı ve bir emeklilik tavsiyesinde bulundu.

para.png

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Demirtaş, bir sosyal medya kullanıcısının kendisine yönelttiği, “Bireysel emeklilik sistemi hakkında düşüncelerinizi neden paylaşmıyorsunuz?” sorusunu yanıtladı.

Demirtaş, BES'in bazı noktalarını eleştirdiğini ifade ederek yine de yapılması gerektiğine dikkat çekti. “Bireysel emeklilik sistemi, insanın kendisinden para kaçırmasının bir yolu olarak değerlendirilebilir” ifadesini kaydeden Demirtaş, BES'in yaş ve risk algısına göre doğru bir portföy dağılımıyla yönetilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

demirtas.png

“YAPILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Yaptığı açıklamada, "Bireysel Emeklilik hakkında bazı eleştirilerim olsa da yapılması gerektiğini düşünüyorum.” diyen Demirtaş, “ İnsanın kendinden para kaçırmasının bir yoludur. Ayrıca: Yaşınıza ve risk algınıza göre portföy dağılımınızın doğru ayarlanması çok önemli" ifadelerini kaydetti.