Rusya Merkez Bankası Başkanı: Bizim durumumuz Türkiye ile kıyaslanamaz

Rusya Merkez Bankası Başkanı: Bizim durumumuz Türkiye ile kıyaslanamaz
Rusya Merkez Bankası Başkanı’ndan Elvira Nabiullina, Türkiye’ye dair skandal bir açıklamaya imza attı. Nabiullina, Rusya’nın durumunun Türkiye ile kıyaslanamayacağını kaydetti.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, yaptığı açıklamada çeşitli konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’ye ilişkin de açıklamalar yapan Nabiullina’nın ifadeleri dikkat çekti. Türkiye senaryosuna göre hareket etmeyeceklerini ve faizde keskin artışlar yapmayacaklarını ifade eden Nabiullina, “Rusya’nın durumu tamamen farklı” ifadesini kullandı.

Konuşmasında Türkiye'yi örnek gösteren Nabiullina, "Bizim durumumuz Türkiye ile kıyaslanamaz, bu yüzden biz böyle bir seçeneği değerlendirmedik” ifadesini kaydetti.

rusya.png

“Türkiye bir örnek. Orada enflasyon yüzde 80’e kadar çıktı, hala yıllık yaklaşık yüzde 70 civarında ve faiz oranı uzun süre çok düşük kaldı, bu yüzden Türkiye’de faizi oldukça yüksek adımlarla artırmak zorunda kaldılar.” açıklamasında bulunan Rusya Merkez Bankası Başkanı, geçtiğimiz yıl faiz oranının arttırılmasının, yılın ilk yarısında enflasyon oranlarının düşmesinde etkili olduğunu söyledi.

Nabiullina, enflasyonun düşüş sürecinin geri döndürülemez olması için ek sıkılığın gerektiğini ifade etti ve “Bizim durumumuz Türkiye ile kıyaslanamaz, bu yüzden biz böyle bir seçeneği değerlendirmedik” ifadesini kullandı.