Sabancı, Koç, Akbank ve Enka Time Dergisi'nin 'Dünyanın En İyi Şirketleri' listesinde

Sabancı, Koç, Akbank ve Enka Time Dergisi'nin 'Dünyanın En İyi Şirketleri' listesinde
Dünya genelindeki en iyi şirketlerin sıralandığı Time Dergisi'nin 2024 yılına ait listesi yayımlandı ve Türkiye’den dört önemli isim bu listede kendine yer buldu. Bu şirketler, Sabancı, Koç, Akbank ve Enka...

ABD merkezli teknoloji devi Apple, listeye başkanlık ederken, Türkiye'den Sabancı Holding, Koç Holding, Akbank ve Enka İnşaat ve Sanayi sıralamada yer aldı.

Time Dergisi ve Statista'nın işbirliğiyle hazırlanan 'Dünyanın En İyi Şirketleri 2024' listesinde Türkiye'den ilk sırada yer alan şirket Sabancı Holding oldu. Sabancı Holding, 405. sırada yer alırken, genel skoru 87,78 olarak belirlendi. Koç Holding ise 499. sırada bulunuyor ve skoru 87,74.

Akbank, 820. sırada yer alırken, skoru 81,97 olarak kaydedildi. Enka İnşaat ve Sanayi ise 887. sırada bulunuyor ve skoru 79,67 oldu.

Özellikle Sabancı Holding'in yüzde 44 oranında kadın yönetim kurulu üyesi bulundurması, global çapta dikkat çeken bir başarı olarak değerlendirildi. Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, şirketlerinin başarısının sadece finansal performansla sınırlı olmadığını, aynı zamanda sürdürülebilirlik ve çalışan memnuniyeti gibi faktörleri de içerdiğini vurguladı. Alper, Sabancı Holding'in kültürel ve operasyonel dönüşümünün uluslararası alanda takdir edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.